Amerikaanse dude heeft collectie Hot Wheels met waarde van 1 miljoen dollar

redactie 2 apr 2019 Entertainment

Na het lezen van dit nieuws zijn we toch nog maar eens even de stoffige zolder op gedoken opzoek naar verzamelingen speelgoed die we als klein jongetje hadden. Dat kan blijkbaar wel eens heel veel waard zijn. Deze gast heeft namelijk een collectie Hot Wheels waar je u tegen zegt. Dat zeggen we niet alleen omdat we de speelgoedautootjes zo leuk vinden, maar vooral om de waarde die zo rond een miljoen dollar ligt.

Wie heeft de blitse kleine autootjes vroeger niet gehad? Bijna elk jongetje had wel een kleine collectie Hot Wheels op z’n autokleed staan. Van dikke getunede Mustangs tot lijpe supercars. De fabrikant maakte nogal wat bijzondere mini-bolides. De Amerikaanse Bruce Pascal besloot op een gegeven moment het speelgoed te gaan verzamelen. Met succes, want ondertussen mag hij zichzelf de trotse eigenaar van zo’n 3.500 Hot Wheels noemen.

Bijzondere Hot Wheels

Tot zijn collectie behoren natuurlijk ook een paar hele bijzondere en zeldzame exemplaren. Zo ook een roze Volkswagen busje. Met deze uitvoering probeerde de fabrikant het speelgoed ook aantrekkelijk te maken voor meisjes. Dat was niet helemaal gelukt, want jongetjes kochten het autootje om ‘m vervolgens aan gort te slaan. Tegenwoordig zijn er nog maar twee exemplaren in goede staat en Bruce heeft daar één van in handen. Het kleine prulletje is dan ook zo’n 150.000 dollar waard. Holy shit.

Reageer op artikel:
Amerikaanse dude heeft collectie Hot Wheels met waarde van 1 miljoen dollar
Sluiten