Met deze batterij kan een elektrische auto met één oplaadbeurt 1000 kilometer afleggen

redactie 5 apr 2019 Machines

Volgens The Verge komt er een autobatterij op de markt waarmee je met één oplaadbeurt tot 1000 kilometer kan afleggen. Het Zwitserse bedrijf Innolith beweert dat ze deze bijzondere prestatie voor elkaar hebben gekregen. Bovendien zou de batterij een langere levensduur dan normaal hebben.

De batterij zal een capaciteit van 1.000 Wh/kg hebben. Dit is vier keer zo krachtig als de accu in de Tesla Model 3. Het zou dus een gigantische klap aan de concurrentie zijn als ze deze beloftes kunnen waarmaken.

Speciale techniek

De manier waarop ze dit voor elkaar boksen is door het vervangen van een licht ontvlambaar oplosmiddel met een stof die stabieler en minder brandgevaarlijk is. De CEO van Innolith verklaart: “Zo heb je geen last het brandgevaar en de meest reactieve componenten in het systeem. Hierdoor wordt het makkelijk om een batterij te bouwen waarin je veel energie kwijt kan zonder dat het onstabiel wordt.” Via een proefproject zullen de batterijen in Duitsland verkocht gaan worden. De verdere ontwikkeling zal nog minstens drie jaar op zich laten wachten.

 

 

Reageer op artikel:
Met deze batterij kan een elektrische auto met één oplaadbeurt 1000 kilometer afleggen
Sluiten