Dit zijn de 5 beesten die ABT presenteert op de autobeurs van Genève

redactie 28 feb 2019 Machines

Het Duitse tuningsbedrijf ABT staat bekend om zijn dikke upgrades aan modellen van bijvoorbeeld Audi, Volkswagen en Seat. Uiteraard mag deze grote speler niet ontbreken op de autobeurs in Genève die eraan zit te komen. Als liefhebber van dikke professioneel getunede bolides mag je deze serie absoluut niet missen. Wij geven je vast een voorproefje van wat er te zien zal zijn bij de stand van deze geniale autoknutselaars.

Wees gerust. ABT werkt niet met spinnende dollarsign-velgen, idiote neonverlichting en hele kofferbakken vol sub woofers. Dit is tuning met zorg, aandacht en expertise. Maar altijd bruut. Precies zoals je het graag wil zien.

Seat Cupra Ateca

Foto: ABT

Het gewone productiemodel van deze wagen deed het al niet onaardig met zo’n 300 pk en 400 Nm koppel, maar ABT vond dat het daar nog niet moest ophouden. Handen uit de mouwen en volpompen met power die hap. Met succes. De getunede versie van de Cupra heeft het indrukwekkende vermogen van 350 paardenkrachten en een koppel van 440 Nm. Lekker bakkie hoor!

Volkswagen e-Transporter

Foto: ABT

Dit is niet je standaard werkbusje. Deze eTransporter is flink onder handen genomen door die maffe Duitsers. Rustig over de drempeltjes cruisen is een vereiste. De ‘e’ in de naam verklapt al dat deze wagen elektrisch is. Met een batterij van 82 kW perst ‘ie er 111 pk’s uit en zo’n 200 Nm. Een range van 208 kilometer maakt deze elektrische wagen misschien iets minder geschikt voor je roadtrip, maar hij ziet er in ieder geval wel bruut uit.

Audi A6 50 TDI

Foto: ABT

De Audi A6 is er zonder de tuning van de Duitsers al eentje waarmee je kan thuiskomen. Maar als je dan toch de keuze hebt, doe er dan toch maar ééntje die wel onder handen is genomen door de tuner. Hallelujah wat een bak. Binnen 5.5 seconden rij passeer je de magische honderd. Dat is tweetiende sneller dan de productieversie. Ook het aantal paardenkrachten hebben ze opgeschroefd van 286 naar 330 pk’tjes. Bedankt voor dit leuke cadeautje ABT!

ABT Audi RS4+

Foto: ABT

Dit is volgens ons wel het absolute topstukje bij de stand van ABT. Bij het zien van deze gruwelijke RS4+ worden we bijna emotioneel. De felgroene kleur laat ‘m d’r wel uitspringen. Maar goed, dan hebben we wel meteen je aandacht voor deze bak. Dikke velgen en een agressief bumperwerk maken ‘m een lust voor ‘t oog. Ook op prestatiegebied is ‘ie verre van onaardig te noemen. Het standaardmodel van de RS4 komt met 450 trappelende paardjes, gevangen in een biturbo V6 motor. ABT voegt hier nog eens 60 pk bij op. Kom maar op met dat stoplicht.

Audi Q8 50 TDI

ABT
Foto: ABT

Deze Q8 leek ons een mooie afsluiter van de reeks ABT’ers. In deze vierwieler kan het niet anders dan dat je koning bent van de weg. Met 23-inch zwarte velgen, geblindeerde ruiten, zwart lijsten en een brute grill is deze wagen zo badass, dat we er bijna bang van worden. O, en in plaats van 286 pk en 600 Nm levert ‘ie nu zo’n 330 pk en 650 Nm. Genève wordt een werkelijk walhalla van 7 tot en met 17 maart. Maar is ‘ie net zo dik als de Q8 van Giel de Winter?

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 beesten die ABT presenteert op de autobeurs van Genève
Sluiten