ABT knalt 370 pk in Seat Leon ST Cupra

redactie 17 Feb 2019 Machines

Stel je bent een autoliefhebber en besteed graag een paar centjes aan een dikke bak op de oprit, maar je hebt een gezinnetje. Een Porsche 911 zit er voor jou niet meer in, want vrouwlief moet koste wat het kost een praktische auto hebben. Zucht… daar gaat je droom. Of toch niet? De Seat Leon ST Cupra is een uitstekende uitkomst voor jouw probleem. Na een goede behandeling van de Duitse tuner ABT heb je 100% pit die je zoekt in een auto.

Ken je zo’n tweeling, waarvan de ene dan echt superlekker is en van de andere krijg je zo’n ‘mweh’-gevoel? Dan heb je het dus precies over de Volkswagen Golf en de Seat Leon. Onder de motorkap zijn de zusjes precies hetzelfde, maar na een kritische blik neem je de Seat toch net effe wat liever mee naar huis. In elk geval wel als het gaat om deze ST Cupra versie.

Seat Leon ST Cupra

Een auto met ballen, dat is ‘ie zeker te noemen. De vierwieler heeft flink wat pepers in z’n reet gekregen van ABT. Die pepertjes hebben er voor gezorgd dat ‘ie nu wel 370 pk heeft. Dat zijn zo’n 70 paardenkrachten meer dan het origineel. Laten we zeggen dat je daar wel een flinke stal mee kan vullen. Over een lekker setje velgen heeft de tuner ook niet moeilijk gedaan. Met 18 of 20 inch velgen kan je toch aardig voor de dag komen. Enne.. als je wil, dan kun je naast je vrouw en je kind ook nog de boodschappen in kwijt.

 

 

AutoBahn

Reageer op artikel:
ABT knalt 370 pk in Seat Leon ST Cupra
Sluiten