BMW komt met Active Cruise Control voor motoren

Active Cruise Control is in de auto-industrie net zo normaal geworden als ontbijten met een croissantje in Frankrijk, maar in de motorbranche is het nog onontgonnen gebied. Tot nu, want BMW Motorrad komt als eerste met Active Cruise Control voor motoren.

Active Cruise Control voor motoren

Cruise Control weten we wel, maar wat is Active Cruise Control (ACC) ook alweer? Heel simpel: het systeem houdt rekening met de snelheid van je voorganger. Remt ‘ie af? Dan rem jij ook automatisch af. Daarnaast houdt het systeem de afstand groot genoeg zodat jij op tijd kan remmen. Wel zo veilig en relaxed.

De Active Cruise Control voor motoren is in samenwerking met Bosch ontwikkeld. Uiteraard was er dankzij de auto-afdeling al een karrenvracht aan kennis en informatie beschikbaar, wat de fabricatie wat soepeler deed verlopen.

Active Cruise Control is in de auto-industrie net zo normaal geworden als ontbijten met een croissantje in Frankrijk, maar in de motorbranche is het nog onontgonnen gebied. Tot nu, want BMW Motorrad komt als eerste met Active Cruise Control voor motoren

Keuzes

De bestuurder van de bike kan kiezen uit drie verschillende niveaus voor de te bewaren afstand. Het bedienen van de Active Cruise Control gaat simpel via een schakelaar op het stuur. De waarden zie je weer terug in je kekke kleurendisplay.

Verder kun je kiezen uit Comfort of Dynamic, aka rijstijltje cruise of sportief. In bochten kan de ACC ook automatisch snelheid minderen zodat je niet met trillende handjes en zwetende bilnaad door de bocht hoeft. Als je bike schuin in de bocht ligt dan zijn remmen en accelereren gelimiteerd, zodat je niet plotseling wordt verast door een abrupte manoeuvre van een andere motorrijder. Mooi staaltje ontwikkeling in de motorbranche als je het ons vraagt!

Reageer op artikel:
BMW komt met Active Cruise Control voor motoren
Sluiten