5 redenen waarom je aan quiet quitting zou moeten doen

Zoals het vaak gaat, vliegen trends vanuit Amerika naar Nederland. Wat minder vaak van Nederland naar Amerika, maar dat is ook wel logisch. Er is natuurlijk een aanzienlijk grote kans dat de trend bij Schiphol enige vertraging oploopt. De trend die dit keer is komen aanvliegen uit de United States quiet quitting.

Quiet quitting, wtf is dat nou weer? Nou, het houdt in dat je alleen je werk doet en niks meer. Klinkt lekker! Dus om vijf uur je laptop dicht, geen mailtjes beantwoorden in de avond, geen werk overnemen van je luie collega’s en al helemaal niet in de weekenden werken. Waarom zou je werk uitvoeren waar je niet naar betaald krijgt? Joeee!

Een mond vol

Er wordt vaak gedacht dat juist dat extra tandje erbij ervoor zorgt dat jouw carrière een succes wordt. Toch moeten de meesten uiteindelijk hun verstandskiezen laten trekken. Weinig ruimte voor extra tandjes dus. Oftewel, quiet quiting is grenzen stellen. Door deze nieuwe trend krijg je straks het gevoel zeeën van tijd over te hebben. Dat betekent ruimte voor andere dingen. Je zal gaan opmerken, dat minder extra werken je mentale gezondheid zal doen aansterken! We zetten een aantal redenen op een rij.

1. Sporten

Het extra beetje vrije tijd zorgt ervoor dat jij je gym libi weer kunt gaan oppakken en dat is goed voor heel veel dingen. Een gezonde geest zit in een gezond lichaam. Ze zeggen het niet voor niks. Sporten verbetert de nachtrust, je conditie gaat omhoog, je onderhoudt je porno lichaam en het verbetert het vermogen tot nadenken. Ook op de werkvloer zal dit zijn vruchten gaan afwerpen, want met een goede focus kun je alleen maar beter presteren. Daarnaast maak je tijdens sporten endorfine aan. Dit stofje onderdrukt stress en zorgt dat jij je helemaal heppie de peppie voelt. De kale plekken die het je bespaart, scheelt je trouwens ook weer een reisje naar Turkije. Win, win!

2. Betere werksfeer

Vrijdag om 17:00 je laptop dichtklappen. Heerlijk! Tijd voor de welbekende vrijmibo. In plaats van dat je nog even een uurtje doorwerkt, kun je ook gewoon lekker een pilsje doen met je collega’s. Leer je elkaar ook wat beter kennen in de informele sfeer. Als je het gezellig hebt met je collega’s ga je met meer plezier naar je werk. Dat willen we toch allemaal?

3. Niks doen

Huppa, weg met het beantwoorden van mailtjes in de avond. Klaar is klaar. In plaats van dat je nog een tijdje bezig bent met het beantwoorden van vragen die mensen zelf ook wel kunnen oplossen, ga je lekker met de pootjes omhoog. Na inspanning komt ontspanning. Je telefoon pingelt natuurlijk de hele tijd dag door. Maar jezelf de ruimte geven om niks te doen, is uiterst belangrijk. Het zorgt ervoor dat je tot rust kan komen en de volgende dag juist weer gefocust kunt zijn.

4. Nieuwe hobby

Stop ook lekker met het werken op de zaterdag. Weekend is weekend. Misschien kun je wel een nieuwe hobby oppakken of een talent ontwikkelen. Lekker klussen bijvoorbeeld of begin een voetbalteam met vrienden. Zijn de vrouwtjes trouwens ook dol op, handige en sportieve mannen.

5. Vrienden en familie

Vergeet niet dat familie en vrienden nummer één zijn. Je kunt jezelf je hele leven te pletter werken, maar op je sterfbed zal je gerust niet denken ‘jeetje wat was het lekker toen ik tegen die burn-out aanhikte’. Momenten met vrienden en familie zijn kostbaar. Maak daarom leuke herinneringen en geniet er met volle teugen van.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom je aan quiet quitting zou moeten doen
Sluiten