15 legendarische filmauto’s die de show hebben gestolen

Weet je hoe films dat ene personage hebben dat de show steelt zonder een enkel woord te zeggen? Nou, in de filmwereld lijken sommige auto’s op de Leonardo DiCaprio’s van het vierwielige universum. Zet je schrap, terwijl we door onze herinneringen rijden met de 15 meest iconische filmauto’s die rubber in ons hart hebben gebrand. Zet je gordel om en geniet van de nostalgie!

DeLorean DMC-12 Back to the Future uit 1981

Great Scott! De DeLorean uit Back to the Future is niet zomaar een auto, het is een tijdreizend fenomeen. Die vleugelige beauty deed ons allemaal dromen om 130 km/u te halen en samen met Doc en Marty door de tijd te reizen.

Ford Mustang GT 390 Bullitt uit 1968

Steve McQueen die door de straten van San Francisco scheurt in een Highland Green Mustang? Dat is het recept voor een autolegende. De achtervolging in Bullitt zette de standaard voor adrenaline op het scherm.

Ecto-1 Ghostbusters uit 1984

Who you gonna call? Ghostbusters! En ze rollen op in de Ecto-1. Deze omgebouwde Cadillac Miller-Meteor-ambulance uit 1959 is de coolste manier om geesten te vangen in New York City.

Batmobile The Dark Knight uit 2008

Laatst zagen we rapper Diddy nog scheuren in dit apparaat. Gothams misdaadbestrijdingsmachine: de Batmobile, is het toppunt van ziek. Met zijn strakke ontwerp en hightech snufjes is het eigenlijk Batmans versie van een supercar.

Aston Martin DB5 Goldfinger uit 1963

Bond. James Bond. En zijn favoriete wagen? De Aston Martin DB5. Deze elegante machine, uitgerust met gadgets van Q, is net zo stijlvol als 007 zelf.

Aston Martin V12 Vanquish Die Another Day uit 2002

Pierce Brosnan’s Bond kreeg een upgrade met de Aston Martin V12 Vanquish uit 2002. Deze schoonheid is even dodelijk als luxueus, waardoor het de perfecte aanvulling is op de 007-line-up.

1970 Dodge Charger Fast and Furious

De zwarte Dodge Charger uit 1970 van Dom Toretto is een icoon in de Fast and Furious– franchise. Het is niet zomaar een auto: het is een symbool van familie, loyaliteit en actie met een hoog actiegehalte.

Bluesmobile The Blues Brothers uit 1980

Het heeft een politiemotor, politiebanden, politie-ophanging, politie-schokken. De Bluesmobile van The Blues Brothers is een echte Chicago-legende.

Herbie The Love Bug uit 1968

Maak kennis met Herbie, de toch wel schattige Volkswagen Kever met een eigen willetje. Deze kever heeft een hart van goud en een voorliefde om zijn bestuurder in allerlei charmante problemen te brengen.

Interceptor Mad Max -serie uit 1974

In een dystopische toekomst, waar chaos de wegen regeert, is er één auto die je aan je zijde wilt hebben: de Interceptor. De supercharged Pursuit Special van Mad Max is een post-apocalyptisch beest.

Jurassic Park Ford Explorer Jurassic Park uit 1993

De Ford Explorer uit Jurassic Park neemt ons mee op een rondleiding over het door dino’s geteisterde eiland. Iconisch is het minste wat je deze wagen kan noemen.

1961 Ferrari 250 GT California Ferris Bueller’s Day Off

De joyride van Ferris Bueller door Chicago zou niet compleet zijn zonder de klassieke Ferrari 250 GT California. Het is de auto die ons allemaal zin gaf om te spijbelen.

The Mystery Machine Scooby-Doo -franchise uit 1969

Scooby & the gang zouden de mysteries niet oplossen zonder de Mystery Machine. Dit psychedelische busje is een rijdend symbool van vriendschap en paranormaal onderzoek.

The War Rig Mad Max: Fury Road uit 2015

In de woestenij van Mad Max: Fury Road is de War Rig een monsterlijke oorlogsmachine. Aangedreven door Imperator Furiosa, is het een post-apocalyptische moloch die door de woestijn scheurt.

Lamborghini Countach The Wolf vof Wall Street uit 1989 (25th Aniversary Edition) 

Rechtstreeks uit de snelle financiële wereld is de Lamborghini Countach in The Wolf of Wall Street een symbool van overdaad, luxe en het nastreven van het buitengewone.

Daar heb je het, een joyride door de filmgeschiedenis met enkele van de meest onvergetelijke filmauto’s. Welke is jouw favoriet?

Reageer op artikel:
15 legendarische filmauto’s die de show hebben gestolen
Sluiten