10 tips om van je eerste keer XTC een geweldige ervaring te maken

Wij zijn je al weken aan het bombarderen met de bruutste technofeesten en op die feesten knallen een hoop mensen een XTC-pil naar binnen. Nu er een fucking vet festivalseizoen aankomt, overweeg jij misschien wel eens om ook zo’n pretpil te gaan gebruiken. Daarom hebben wij tien tips voor je om een fantastische ervaring ervan te maken.

Aan een goede XTC-ervaring zitten meerdere dimensies en daarom belichten wij ze allemaal effe. Je kent de horrorverhalen van televisie vast wel, maar dit zijn vaak uitzonderingen op de regel. Als je goed voorbereid op pad gaat minimaliseer je het risico op een nare ervaring. Tip #0 is eigenlijk dan ook gelijk: Let op, drugs gebruiken brengt altijd risico’s met zich mee, dus doe het alleen als je het zelf echt wil!

#1 Testen, testen en nog eens testen

Denk je eindelijk klaar te zijn met al dat getest komt FHM weer aan je kop zeiken. Toch is het heel belangrijk om je XTC-pillen te laten testen. In pillen hoort alleen de werkzame stof MDMA te zitten, maar helaas soms zit er ook andere rotzooi in en dat wil je niet. Je kan je pillen gratis en anoniem laten testen bij de GGD. Zo weet je precies wat je naar binnen werkt, want ook te veel MDMA is niet goed.

via GIPHY

#2 Slaap goed uit

Dit is wel een dingetje hoor. Als je helemaal uitgeblust een pil in jouw lichaam stopt, ben je de volgende dagen of zelfs weken helemaal naar de klote en dat moet je niet hebben. Rust dus goed uit voordat je een pretnoot naar binnen werkt. Bijkomend voordeel is dat je nog meer energie hebt, dus ook als de koning van de party aanwezig kan zijn.

via GIPHY

#3 Lekker bikken

Ook deze tip heeft met energie te maken. Op een lege maag kan je niet teren, dus eet normaal en gezond voordat je XTC gaat gebruiken. En mannen een kapsalon is niet gezond, omdat er sla in zit. Tijdens de XTC-roes heb je ook veel minder trek dus eet effe wat meer van tevoren en probeer altijd kleine snacks tussendoor te nemen. Een banaan, een mars of patatje kan nooit kwaad.

via GIPHY

#4 Jouw brein is jouw tempel

Dit is misschien wel een van de allerbelangrijkste tips. Ga geen pretpillen naar binnen werken als jij je kut voelt. Gewoon niet doen, want XTC kan sluimerende psychische klachten veel erger maken en dat wil je gewoon niet. Niet om je bang te maken, maar daarom ook de nadruk op deze tip. Angst, paniekaanvallen en psychoses kunnen optreden als je mentale toestand niet optimaal is voor je XTC-gebruik.

via GIPHY

#5 Geniet maar doseer met mate

Je kan natuurlijk altijd een halve pil naar binnen flikkeren en kijken wat er gebeurt, maar we raden je het af. Als je na ‘tip 1’ weet hoeveel mg MDMA in je pil zit is het doseren appeltje-eitje. Slik niet meer dan 1 tot 1,5 mg MDMA per kilogram lichaamsgewicht. Dus als jij 80 kilo weegt, moet je niet meer nemen dan 80 tot 120 mg. Dus is jouw pil 220 mg dan breek je hem in vier stukken en is elk stuk ongeveer 55 mg. Extra tip: begin met een lage dosering en kijk wat het met je doet.

via GIPHY

#6 Drink je watertje

Hydrateren kun je leren, het is daarom belangrijk om tijdens het gebruik van XTC te blijven drinken. Als je een pilletje hebt geslikt krijg je namelijk een gortdroge mond en veel dorst. Let wel even goed op, want teveel water is gevaarlijk, als je namelijk zou drinken zoals je hersenen het aangeven is de kans op een watervergiftiging aanwezig. Drink één glas water per uur en als je het echt niet trekt twee. O ja, ga geen alcohol drinken daar droog je weer van uit. Loop ook niet continu met een flesje water in je handen, want dan blijf je lebberen. Koop een fannypack waar een flesje inpast. Of doe water in een glas of plastic beker.

via GIPHY

#7 It’s getting hot in here

Een van de grootste risico’s van XTC is dat je oververhit kunt raken. MDMA verhoogt de lichaamstemperatuur namelijk. Daarnaast gebruik je geen XTC op de bank naast je schoonouders, maar op een dichtbevolkt feestje waar de voetjes van de vloer gaan en de vuisten door lucht vliegen. Hoe hoger de dosering in XTC, hoe groter de kans op oververhitting. Neem dus ook af en toe effe pauze en zoek een koel plekje op. Schaam je vooral ook niet om waus effe ergens te zitten, want je bent echt niet de enige.

via GIPHY

#8 Combineren ga je nu afleren!

Deze tip heeft niet veel uitleg nodig. Het combineren van drugs kan gevaarlijke situaties opleveren. De verschillende drugs gaan elkaar tegenhouden of versterken. Doe dus maar gewoon niet.

via GIPHY

#9 Neem tijd voor jezelf na de trip

Het is niet geheel onbekend dat het gebruik van pretpillen een uitputtingsslag op je lichaam is. Zorg dus dat je dag erna goed uitrust en eet. Extra vitamine C en E en antioxidanten helpen je lichaam om de chemische zooi zo snel mogelijk te verwerken en jou weer de oude te maken.

via GIPHY

#10 Ga voor goud!

Als je rekening houdt met de bovenstaande punten is de kans op een slechte trip klein. Dus als laatste tip willen we geven is dat pretnoten verdomd leuk kunnen zijn. De meeste mensen onthouden hun eerste keer als de dag van gisteren. Geniet ervan en let goed op elkaar!

via GIPHY

Dank gaat uit naar de mannen en vrouwen van Spuiten & Slikken voor het overzichtelijk maken van deze goede tips!

 

Reageer op artikel:
10 tips om van je eerste keer XTC een geweldige ervaring te maken
Sluiten