Jarenlang verzon deze man pijntjes om gratis in het ziekenhuis te slapen

redactie 7 Aug 2019 Entertainment

We zijn ons ervan bewust dat mannen zich soms kunnen aanstellen wanneer ze zich niet zo lekker voelen. Een simpele verkoudheid kan nog weleens een levensbedreigende longontsteking worden. Deze Duitser wist het welbekende mannengriepje echter naar een heel ander niveau te tillen en jarenlang gratis in het ziekenhuis te verblijven.

De Duitser, die nog altijd anoniem is, maakte er een gewoonte van Nederlandse ziekenhuizen binnen te lopen met wat vage klachten zodat er een onderzoek werd gestart. Vervolgens mocht onze oosterbuur de nacht blijven om de uitslag af te wachten en ‘s ochtends te genieten van een ontbijtje. Als er niks te vinden was, was ie daarna weer met de noorderzon vertrokken. Hij vroeg niet eens het nummer van knappe verpleegsters. Zo verzon hij telkens weer allerlei pijntjes om gratis te overnachten, het ziekenhuis was als een hotel voor hem.

Jarenlang was deze aanpak succesvol, maar oplettende ziekenhuismedewerkers kregen de streken van de oplichter door. In heel Nederland kwam het signalement van de Duitser te hangen. Zijn mannengriep moest maar eens voorbij zijn.

Uiteindelijk liep de smiecht in Winterswijk tegen de lamp. Hij werd herkend door het alerte personeel die de politie inschakelden. Toen er bij hem de volgende ochtend vreemd genoeg niets te vinden was, liep hij het verlaten van het ziekenhuis zo de armen van de opgeroepen brigadiers in. Momenteel zit de man in voorarrest en bij een veroordeling wordt hij vanwege zijn nationaliteit overgedragen aan Duitsland.

Reageer op artikel:
Jarenlang verzon deze man pijntjes om gratis in het ziekenhuis te slapen
Sluiten