Dit is Yassine Cheuko: ex-marinier, kickbokser en bodyguard van Lionel Messi

Op het afgelopen WK voetbal van 2022 had Lionel Messi al een bodyguard in de vorm van teamgenoot Rodrigo De Paul. De middenvelder was bijna letterlijk de schaduw van Leo. Overal waar Messi was, was De Paul daar. Het had effect, want uiteindelijk mocht Messi de befaamde wereldbeker in de lucht tillen. Wat volgens good old Louis van Gaal ‘allemaal vooropgezet spel’ was, maar dat is weer een ander verhaal. Een jaar later heeft Leo een echte bodyguard, en wat voor een. De 34-jarige Yassine Cheuko is een oud-marinier en zieke kickbokser. Tijd om kennis te maken met de indrukwekkende schaduw van La Pulga.

Messi effect

Je weet dat je wat teweegbrengt als je de GOAT naar je cluppie brengt. Op het moment dat werd onthuld dat Messi op 36-jarige leeftijd voor het shirt van Inter Miami CF ging spelen, vlogen de ticketprijzen door het dak en de shirts over de toonbank. Ook de fans werden helemaal gek. Het Messi-effect. Logisch ook dat je als club je superster wil beschermen. Hier heeft Inter Miami CF een prima oplossing voor gevonden. En wel in de vorm van Yassine Cheuko. Een oud-marinier die onder meer missies heeft gedraaid in Afghanistan en Irak. Ook is hij meester in kickboksen. Op zijn Insta is te zien hoe hij een aantal gasten in elkaar timmert. Best een lekker idee als dit je lijfwacht is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yassine . (@yasstcheuko)

Schaduw

Het is niet zo dat Messi alleen wordt beveiligd als hij van de spelersbus naar het stadion loopt, nee. Messi wordt letterlijk geschaduwd door Yassine. Tijdens een wedstrijd van de GOAT loopt Yassine mee langs de lijn en volgt Messi bij elke beweging die hij maakt. Neemt Messi een corner, staat Yassine naast de cornervlag. Maakt Messi een actie bij de zijlijn, staat Yassine naast hem, neemt Messi de inworp… Ja, je snapt ‘m wel hé. Je kan stellen dat het er best gek uit ziet, dat vinden wij ook. Effect heeft het wel. Er zijn meerdere video’s op te vinden waar veldbestormers op Messi af rennen en keihard worden ingehaald en tegengehouden door zijn bodyguard. De man is niet voor niks aangenomen, dat is een dat is een ding wat zeker is.

Yassine In actie 

Afgelopen zondag nog moest Yassine ingrijpen. Tijdens de 3-1 gewonnen wedstrijd van Inter Miami CF tegen LAFC stormde een fan het veld op richting zijn idool. Heel af en toe kan je je wel inleven met zo’n veldbestormer, want zeg eerlijk, wie wil er nou geen selfie met Messi? Yassine was echter niet zo sentimenteel. Hij rende achter de fan aan en pakte hem bij zijn nek.

Als lijfwacht van Messi verdien je ook een aardig zakcentje. Cheuko krijgt jaarlijks zo’n 250.000 dollar bijgeschreven van Inter Miami CF. Nu maar hopen dat Leo nog járen in de MLS blijft plakken.

Reageer op artikel:
Dit is Yassine Cheuko: ex-marinier, kickbokser en bodyguard van Lionel Messi
Sluiten