Chinese tegenhanger van Tesla komt met elektrische supercar, de Yangwang U9

Als je denkt aan een supercar haal je al snel het beeld van een brullende Lamborghini voor de geest, die een spoor van benzine-aroma’s achterlaat. Dit is echter niet meer hoe het altijd hoeft te gaan. Eerder werden wij door het Chinese automerk BYD al overspoeld met elektrische auto’s en ze brengen nu ook een elektrische Yangwang u9 uit, eerder nog dan dat de Tesla Roadster op de markt is.

De Yangwang U9 is ontwikkeld door de makers van BYD, dat staat voor Build Your Dreams. Yangwang is een submerk van het Chinese merk dat voorheen bekend stond om zijn imitaties van bekende auto’s. Het wordt de eerste elektrische supercar van dit Chinese merk ooit en aan het ontwerp te zien wordt dit een veelbelovende bolide. De release van de auto is eerder dan verwacht.

Krachtig

De concurrent van de Tesla Roadster wordt geleverd met een prachtige 1308PK. Dit zorgt ervoor dat de auto in onder de 2 seconden naar de 100km/u accelereert. De auto is voor veiligheidsredenen begrensd op 300km/u. Bij elk van de vier wielen is een krachtige elektromotor geplaatst van 240Kw. Dit maakt dat de auto coole trucjes kan. Zo kan de auto doorrijden als je een wiel bent verloren, en kan de auto een zogenoemde tankturn maken. Dit houdt in dat de auto uit stilstand 180 graden kan draaien.

Uiterlijk Yangwang U9

Ook het uiterlijk van de auto is ontworpen als een echte supercar. Hij is uitgerust met elegante koplampen en wat wij een erg vette optie vinden is de optionele achterspoiler, die uiteraard volledig van carbon is gemaakt. Qua interieur is de auto een moderne cockpit. Via de vleugeldeuren stap je in een wereld van verschillende schermen. Zelfs je passenger-Princess krijgt een eigen infotainment schermpje. Ook zijn er een aantal klassieke knoppen aanwezig en is het scherm in het midden niet zo groot dat het de volledige auto in beslag neemt.

De release van de auto is op 25 februari gepland, op deze datum worden verdere details en hopelijk ook de prijs van de EV bekend gemaakt.

Reageer op artikel:
Chinese tegenhanger van Tesla komt met elektrische supercar, de Yangwang U9
Sluiten