Spectaculaire nachtkijker toont altijd en overal kleurenbeelden

In Las Vegas is het bedrijf SPI gevestigd dat zich specialiseert in nachtkijkers die kleurenbeeld laten zien wanneer het buiten aardedonker is. Hun nieuwste paradepaardje is de X27 die werkelijk alles ziet in kleur ongeacht het moment op de dag.

Het bedrijf uit de gokstad heeft de camera ontwikkeld en het apparaatje volgepropt met extreem gevoelige sensoren waarmee het mogelijk wordt altijd kleurenbeelden tonen van de situatie zonder dat er licht hoeft te zijn. Je merkt pas dat de duistere nacht is ingevallen wanneer je omhoog kijkt en de sterren ziet.

Het Amerikaanse leger is natuurlijk geïnteresseerd, maar SPI kijkt voor de toepassingen ook naar de telefoon- en gadgetmarkt. De X27 moet over een paar jaar compact genoeg zijn om weggewerkt te worden in smartphones wat helemaal geweldig is. Hierdoor kan iedereen ‘s nachts over straat zonder tegen een paal aan te lopen.

Om aan te tonen wat de X27 allemaal in zijn mars heeft, maakte SPI de volgende filmpjes waarin ze hun vinding vergelijken met de concurrenten. Het blijkt de nachtkijker met een reuzenvoorsprong de anderen achter zich laat.

 

Reageer op artikel:
Spectaculaire nachtkijker toont altijd en overal kleurenbeelden
Sluiten