Waarom Will Smith de rol van Neo in The Matrix afwees

redactie 16 Feb 2019 Entertainment

Wie kan zich nu nog voorstellen dat iemand anders de iconische rol van Neo in The Matrix speelt dan onze enige echte Keanu Reeves? Nou, dit was dus bijna anders geweest. In een recentelijke video dat Will Smith op zijn YouTube kanaal plaatste, vertelt hij hoe hij midden jaren ’90 benaderd werd voor de rol. Beeld je dat eens in, Will Smith met zijn komische frons in slow motion kogels ontwijkend, met een final shot dat eindigt met een zwoele blik richting de camera. Dat zou er dan ongeveer zo uitzien.

Na het succes van The Fresh Prince of Bell Air, Bad Boys en Independence Day, was de rappende acteur op zijn zachtst gezegd succesvol en gewild in Hollywood. De hype voor Big Willy was niet te stoppen en de beste man werd regelmatig benaderd voor filmrollen en cameo’s. Zo vertelt hij dat ’ie benaderd werd voor Men in Black, maar dit in eerste instantie afwees. Na het succes van Independence Day had de acteur eigenlijk geen behoefte om geassocieerd te worden als ‘that alien guy’. Stigmatisering is geen onbekend fenomeen in Hollywood.

Steven Spielberg

Vervolgens werd hij benaderd door Steven Spielberg die hem overtuigde de rol wel aan te nemen. Spielberg zei “zet je brein maar even uit en neem mijn brein in de plaats.” Blijkbaar is dat hoe legendarische filmregisseurs denken en communiceren. Will wilde de grote man achter Jaws natuurlijk niet teleurstellen en zo werd Men in Black werkelijkheid.

The Wachowski Broters

In 1998 werd Will opnieuw benaderd door The Wachowski Broters, ook wel bekend als de mannen achter de Matrix Trilogy. Super tof gegeven zou je denken, maar in die tijd hadden de BroSki Bro’s nog niet zo’n heel breed portfolio als ze tegenwoordig hebben. In de video vertelt Will zijn verhaal hoe de hilarische pitch bij hem over kwam in de video hieronder.

Reageer op artikel:
Waarom Will Smith de rol van Neo in The Matrix afwees
Sluiten