Hoe Jordan Belfort Wolf of Wallstreet-ster Leonardo DiCaprio leerde kwijlen

Redactie 20 Sep 2017 Entertainment

We kennen allemaal de film over het leven van Jordan Belfort waarin hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio een belachelijk goede acteerprestatie levert. Met een Oscar nominatie en een Golden Globe voor ‘Best Performance’ bleef dit dan ook niet onopgemerkt.

Wat waarschijnlijk nog op je netvlies staat gebrand uit de film van 2013 is de scène waarin Belfort knetter high is van de zogeheten Quaalude-drugs. Hetgeen wat je waarschijnlijk niet wist, is dat DiCaprio nog nooit (deze) drugs had gebruikt en dus niet goed wist hoe je je gedraagt als je helemaal uit je pan ben van de Qualudes.

De échte Wolf kwam toen een handje helpen. Ja je hoort het goed, Jordan Belfort himself heeft onze Leo het staaltje acteerwerk uit de bekende scène bijgebracht. “Samen waren we kwijlend over de grond aan het kruipen en creëerden we een duet aan gorgel geluiden. Toen er iemand binnen kwam, vroeg diegene wat we in godsnaam aan het doen waren.”

Ondanks dat het leven van DiCaprio niet enorm verschilt van dat van Belfort, zegt DiCaprio nooit drugs te hebben gebruikt. Zijn opvoeding weerhield hem hiervan en de dagelijkse shitshow aan drugsgebruikers in Hollywood waren voor hem reden genoeg om niet aan de verleidingen toe te geven. Wij zetten er zo onze vraagtekens bij. Anyway, high on drugs of broodje-nuchter, hoe dan ook een fantastische scène.

Esquire

Reageer op artikel:
Hoe Jordan Belfort Wolf of Wallstreet-ster Leonardo DiCaprio leerde kwijlen
Sluiten