Dit zijn de 3 beste Westerns op Netflix

Redactie 1 apr 2017 Entertainment

Stoere, mysterieuze cowboys en kogels van verraad – geen filmgenre wordt zo met Amerika geassocieerd als de Western. Vanaf het moment dat in 1903 de bandieten in The Great Train Robbery hun pistool op de camera richtten is het genre dan ook niet meer weg te denken uit onze beeldcultuur.

Hoewel de Westerns vanaf de jaren ’60 steeds minder worden gemaakt, is het nog altijd een favoriet thema van veel filmliefhebbers en filmregisseurs. En terecht, want een avondje naar een Western kijken is heerlijk, ook voor ons.

Een bekend voorbeeld is natuurlijk Quentin Tarantino, wie zijn films volstopt met verwijzingen naar Western-klassiekers. De Nederlandse regisseur Martin Koolhoven is ook een fan en maakte zijn internationale filmdebuut vorig jaar met Brimstone.

fhm-Once Upon a Time in the WestOnceUponaTimeintheWest

Omdat de Western een geweldig maar uitstervend genre is, hebben we een selectie gemaakt van de beste cowboyklassiekers die jij op Netflix kunt vinden:

Once Upon A Time In The West (1968)
Deze film is een van de bekendste films binnen het genre. Het gaat over mysterieuze mannen die snel naar hun geweer grijpen en elkaar niet vertrouwen. Kort samengevat. Het wordt gezien als een meesterwerk en heeft twee generaties aan filmmakers geïnspireerd.

The Sons of Katie Elder (1965)
Deze steenoude klassieker waar cultheld John Wayne een hoofdrol in speelt vertelt het verhaal van vier zonen die terugkomen naar hun geboortegrond om de begrafenis van hun moeder bij te wonen. Eenmaal hier aangekomen zorgen de zoons voor de nodige spanning wanneer zij op onderzoek gaan.

El Dorado (1966)
Deze film van Howard Hawks is ooit eens door de regisseur beschreven als “geen verhaal, alleen karakters.” Het vertelt het verhaal van twee oude vrienden die verstrikt raken in een burgeroorlog.

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Dit zijn de 3 beste Westerns op Netflix
Sluiten