Zeelandse man schrijft geschiedenis met marathonkooksessie en verpulvert wereldrecord

Of jij even wilt koken na je werk, voor jou en de kinderen? Als het niet je hobby is, dan is koken niet iets waar je altijd zin in hebt. Dit geldt overigens niet voor Kees Visser uit zeeland. Hij kookte voor een wereldrecord 127 uur achter elkaar. Wel met de nodige pauzes voor Kees natuurlijk, maar de pannen kregen geen seconde rust en stonden dus altijd aan.

Een wereldrecord op je naam zetten is niet makkelijk om te doen. Je moet origineel zijn en er voldoen strenge regels aan de meetbaarheid van een record. Zo moet er constant een officiële werknemer van het Guinnes Book of Records aanwezig zijn om te controleren of alles wel netjes gaat.

Heel veel eten

Curry’s, stamppotten en soepen. Het lijkt wel het maaltijdpakkettenaanbod van de Appie op de hoek, maar niets is minder waar. Dit waren de gerechten die chef-kok Kees bereidde tijdens zijn kookmarathon. Wat je in godsnaam met zoveel eten moet? Uitdelen natuurlijk! Het grootste deel van Kees zijn creaties is naar verzorgingshuizen en andere instellingen op Schouwen-Duivenland. Een mens kan natuurlijk geen 127 uur zonder slaap. Om dit obstakel te verslaan spaarde de recordbreker al zijn rustmomenten op om elke nacht even anderhalf uur onder de wol te gaan. Zelfs s’ nachts werd er echter wel op toegezien dat de pannen bleven doorpruttelen, anders werd het record nietig verklaard.

7 uur verbeterd

Welk record Kees dan heeft verbroken? Dat van de Ierse Chef Dammy. Zij kookte in mei 2020 ruim 120 uur achter elkaar. Haar oorspronkelijke recordpoging begon met het idee om 100 uur te koken, maar door een fout in de documentatie werd haar poging verlengd tot 120 uur. Kees is chef-kok van beroep en kan dus voorlopig nog niet stoppen met koken. Wél stopt hij met het maken van stamppotten; daar heeft hij zijn buik wel even vol van.

Reageer op artikel:
Zeelandse man schrijft geschiedenis met marathonkooksessie en verpulvert wereldrecord
Sluiten