Binnenkort vindt het wereldkampioenschap Super Mario Kart plaats in Nederland

redactie 1 Aug 2019 Entertainment

In Alphen aan de Rijn wordt voor de tweede keer het wereldkampioenschap Super Mario Kart op de Super Nintendo gehouden. Op 13 augustus gaan gamers elkaar daar digitaal te lijf met bananenschillen en schildjes om uit te maken wie de beste Super Mario Kart-speler is van onze aardbol.

Iedereen mag meedoen aan het toernooi en het duurt in totaal vier dagen. Het vindt allemaal plaats in de Esports Game Arena in Alphen aan de Rijn. Op dinsdag is het tijd voor time trials, woensdag battle mode, donderdag match races en op vrijdag GP 150cc.

Deelnemers

Vanuit de hele wereld komen mensen die mee willen dingen naar de titel van beste Super Mario Kart-speler ter wereld. Japan wordt uiteraard vertegenwoordigd maar ze komen ook vanuit Amerika en Australië. De Nederlander Karel van Duivenbode doet dit jaar ook weer mee, vorig jaar eindigde hij net buiten de top 3.

Super Mario Kart

Het is alweer meer dan 25 jaar geleden dat de game uitkwam op de Super Nintendo. Het spel is nog steeds een groot succes en vooral populair op gametoernooien. Het wereldkampioenschap wordt onderhand ook al bijna 20 jaar gehouden, de eerste was in Frankrijk in 2002. Iedereen mag dus meedoen, maar je moet wel van goede huizen komen. De organisatie waarschuwt voor een belachelijk hoog niveau.

Reageer op artikel:
Binnenkort vindt het wereldkampioenschap Super Mario Kart plaats in Nederland
Sluiten