Nederlander striked wereldtitel bowlen binnen

Redactie 29 nov 2017 Entertainment

Op de grasmat schoppen we geen deuk in een pakje boter, maar gelukkig hebben we Xander van Mazijk. Hij brengt de trots terug in onze sportaderen, want onze landgenoot is gister wereldkampioen bowlen geworden! In de WK-finale versloeg hij de Taiwanees Hao Min Wu.

Five Bagger

Xander wist in de finale een score van 224 punten te behalen, terwijl zijn opponent uit Taiwan niet meer dan 190 haalde. Die score bouwde hij op door onder meer vijf keer achter elkaar een strike te gooien, in vakjargon ook wel een Five Bagger genoemd. Bondscoach Michael Sassen was in zijn nopjes met het optreden van zijn pupil. Tegenover De Telegraaf zei hij: “We wisselden van bal en dat is een enorm risico, omdat de finale maar om één game gaat. Gelukkig pakte het goed uit.”

Andere bal

Maar waarom een andere bal? Xander tegenover dezelfde koeienletterkrant: “Ik moest meer moeite doen om strikes te gooien. Dus mijn coach en ik dachten: we proberen het met een andere bal. Ik moest het risico maar nemen. De eerste paar ballen die ik daarna gooide waren meteen strikes. Toen kreeg ik het vertrouwen in de bal en in mezelf, dat het er nog inzat. Ik ging veel beter en ontspannen gooien. In de één na laatste beurt maakte de tegenstander ook nog eens een foutje. In diezelfde beurt gooide ik een strike. Daarna gooide ik nog een goede bal en had ik dus het wereldkampioenschap binnen.”

Lekker hoor. Nomineren voor Sportman van het Jaar deze man! Wereldkampioen bowlen, dat vinden wij nou een prachtige prestatie. Doet het ook lekker in de kroeg, kunnen wij ons zo voorstellen. Waar het in het buitenland echt als topsport wordt gezien en men fulltime op de bowlingbaan staat, daar doet Xander het er nog even bij naast een 40-urige baan. Niets dan lof en hulde voor Xander. Nu vraagt FHM’s babbelbox zich af, wat is de hoogste score die jij ooit hebt behaald op de bowlingbaan? Hieronder een mooie klassieker om weer eens uit de kast te trekken.

Reageer op artikel:
Nederlander striked wereldtitel bowlen binnen
Sluiten