De 5 leukste Kickstarter-projecten voor je telefoon

Redactie 29 nov 2017 Entertainment

Wil jij met het nieuwste van het nieuwste rondlopen? Crowdfundplatforms als IndieGoGo en Kickstarter zijn voor jou dan een ongekende goudmijn van vernieuwende, verrassende en soms een tikkie vreemde producten. Ook voor je smartphone is er op Kickstarter en IndieGoGo veel moois te vinden. Sim Only provider Simyo zette de vijf leukste op een rijtje!

Selfly: telefoonhoesje en drone in 1

Eén van die gadgets waarvan je hart misschien meteen sneller klopt is de Selfly. Op het oog is dit een normaal, doch tikkie robuust telefoonhoesje, maar hij heeft veel meer in zijn mars. In het hoesje zit namelijk een drone verpakt die zonder besturing kan vliegen. In de drone zit een camera die beelden naar je telefoon streamt. Zo kun je altijd een mooie selfies en video-opname maken!

ORII: je hand als smartphone

Is de smartphone straks overbodig? Daar lijken de ontwikkelaars van ORII wel zo over te denken. Dit bedrijf ontwikkelde een slimme ring die staat in contact met je smartphone. Wil je bellen? Dan hoef je niet je telefoon uit je broekzak te halen, want dit doe je ‘gewoon’ via de ORII smart ring. Dit werkt door middel van ‘bone conduction’, een techniek die via je vingers trillingen doorgeeft als je deze op je oor houdt. Zo kun je via ORII praten en luisteren tegelijkertijd. Future stuff! Bonus: op de ring kun je ook berichtjes lezen.

OLO 3D Printer: de eerste 3D-printer voor je smartphone

We zijn nog niet zo ver dat iedereen thuis een 3D-printer heeft staan. Met de komst van de OLO 3D Printer is dat moment wél weer iets dichterbij gekomen. Dit is ’s werelds eerste 3D-printer voor smartphones. Hij kost iets meer dan 100 euro en wordt als het goed is vanaf volgend jaar geleverd. En eerlijk is eerlijk: de filmpjes zien er veelbelovend uit, dus waarschijnlijk kun je hiermee binnen de kortste keren de mooiste zelfontwikkelde creaties uitprinten!

WakaWaka: effectieve zonnelader en lamp in 1

Altijd een lichtje bij de hand, daar ben je met de Power & Light-tool van WakaWaka zeker van. Dit is een pakket met zonnepanelen en een powerbank met ingebouwde verlichting. Overdag kun je deze powerbank door middel van zonne-energie opladen en ’s avonds heb je dan altijd verlichting bij de hand. Het succes van WakaWaka is inmiddels groot: zo zat de WakaWaka Power & Light-tool in een standaardpakket ten tijde van de Ebola-crisis in Afrika. Want, zo redeneert het bedrijf, Ebola kan je niet bestrijden in het donker. Bovendien zijn de meeste huishoudens in Afrika nog altijd niet aangesloten op elektriciteit. Mooi initiatief!

iMicroscope R: je telefoon als microscoop

Schuilt er in jou een wetenschapper? De laatste Kickstarter spreekt je dan waarschijnlijk aan. De iMicroscope R maakt van je smartphone namelijk een microscoop. Dit apparaatje monteer je op de camera van je telefoon en de slimme sensoren doen vervolgens het werk. Zo krijg je op een makkelijke manier objecten die nog kleiner dan een millimeter zijn scherp op de foto. En het mooie is: omgerekend kost het apparaat minder dan 60 euro.

Voor meer telecom tips zie het Simyo blog.

Reageer op artikel:
De 5 leukste Kickstarter-projecten voor je telefoon
Sluiten