Volgens Quest eet ruim 40% van de Nederlanders wekelijks friet

Uit een onderzoek van Quest is gebleken dat ruim veertig procent van onze landgenoten minimaal één keer per week een bord gefrituurde aardappels naar binnen werkt. Als we er over nadenken is die statistiek misschien wel minder gek dan je denkt. De kleinste wijken hebben tegenwoordig al een eigen cafetaria. Daarnaast beschikken stations vaak over een Smullers of Burger King en ook de duizenden bezorgdiensten van deze tijd voeden ons met friet. 

Het onderzoek van Quest werd gedaan onder 2.649 deelnemers op de website van het magazine. Ze konden daar bijvoorbeeld aangeven hoe vaak, maar ook met welke saus ze hun friet eten.

Friet

Tegenwoordig worden we dagelijks met onze neus op de gezonde levensstijl van fitnessgoeroe’s gedrukt. Als ze niet een superfoodsalade met extra superfood eten, eten ze een bakje kwark met fruit. Op de redactie kunnen wij niet anders dan dit enorm bewonderen. Toch wordt de vrijmibo bij ons gedomineerd door bier en gefrituurde kip. Uit het onderzoek van Quest blijkt dus dat wij lang niet de enige zijn die eens in de week de voorkeur geven aan goddelijk gefrituurd eten. Wat wij al vermoeden wordt nog maar eens bevestigt door de enquête van Quest: 60% van de Nederlanders vindt ‘lekker eten’ namelijk belangrijker dan ‘gezond eten’.

Dure grap

Helaas moeten we de komende tijd wel gaan besparen op onze geliefde gele vriendjes. Door de oorlog in Oekraïne wordt olie om in te frituren namelijk steeds duurder. Daardoor wordt uiteindelijk ook jouw frietje duurder. Jouw favoriete snackbar moet natuurlijk ook rond blijven komen van het geld dat jij bij hun uitgeeft. Gelukkig geeft 46% van de mensen bij Quest aan dat ze hun friet het allerliefste gewoon bij de cafetaria gaan halen. Mocht je na dit artikel dus zin hebben om een frietje met je favoriete snack te gaan bestellen, loop dan even naar de snackbar om de hoek!

Reageer op artikel:
Volgens Quest eet ruim 40% van de Nederlanders wekelijks friet
Sluiten