Wario is het beste ‘Mario Kart’ personage volgens wetenschappers

Redactie 15 jun 2018 Entertainment

Dat wetenschap handig is weten we al langer. We kunnen erdoor dingen uitvogelen die we ons al afvragen sinds dat we kinderen zijn. Een vraag die bij bijna iedereen al van jongs af aan op zijn lippen brand is wie nou de beste Mario Kart personage is. Nu heeft wetenschapper Henry Hinnefeld, een data-analist van de Universiteit van Illionois, dit belangrijke vraagstuk proberen te beantwoorden. Volgens hem is het personage Wario uiteindelijk degene waar je voor moet gaan. 

Stiekem is het een van de grootste vraagstukken van onze tijd. Iedereen heeft de discussie wel eens gevoerd wanneer ze met vrienden de strijd met elkaar aan gaan. Welk poppetje kun je nou het beste kiezen?

Mario Kart Cage GIF - Find & Share on GIPHY

Wetenschap als de helpende hand

Als datawetenschapper heeft Henry de professionele vaardigheden om deze vraag te kunnen oplossen. “Een ding dat ons fanatieke racers altijd stak was de vraag welk personage nou het beste is. Sommigen zweren bij de vliegensvlugge Yoshi, anderen beargumenteerde dat de grote zware Bowser de beste optie is.” Met wetenschap aan zijn zijde ging Henry aan het werk.

Pareto efficiënt

Hij schreef op zijn website: “Het concept van Pareto efficiëntie helpt bij situaties waarbij er meerdere mogelijkheden zijn betreffende keuzes die gecombineerd kunnen worden voor een resultaat.” Hierbij moet je denken dat je bij Mario Kart kon kiezen uit je eigen poppetje, je eigen auto, je eigen vlieger etcetera. “Iets is ‘Pareto efficiënt’ wanneer er een uitkomst is waarbij het onmogelijk het iets te verbeteren zonder een andere uitkomst daarmee te verslechteren.” Dus even versimpelt naar Mario Kart personages, het meest Pareto efficiënte personage is degene die zijn resultaten verbeterd terwijl hij zijn zwakheden verminderd.

Mario Kart Death Stare GIF - Find & Share on GIPHY

Zwaardere personages

Volgens Henry: “Het lijkt er daarom op dat zware personages degene zijn die je het beste kan kiezen. De twee zwaarste personages zijn Wario en Donkey Kong en zij scoren 11/15 op het Pareto-optimaal berekeningen. Zware personages zijn meer veelzijdig dan lichte personages. Waar Wario zijn uitkomsten kunnen gaan tot 77 procent van maximale accelaratie, Baby Mario kan alleen maar gaan tot 50 procent van de maximale snelheid.”

Dus wanneer je Mario Kart gaat spelen weet je dat het uiteindelijk het slimste is om de zwaardere personages te kiezen. Uiteindelijk gaat het natuurlijk gewoon om je eigen skills betreffende het spelletje maar alle beetjes helpen natuurlijk. De slechteriken van het spelletje kiezen zullen je eerder helpen dan onze lichte helden.

Super Mario Lol GIF by Barstool Sports - Find & Share on GIPHY

Foto: Nintendo

Reageer op artikel:
Wario is het beste ‘Mario Kart’ personage volgens wetenschappers
Sluiten