Groep jagende walvissen komt wel heel dichtbij dit bootje met nietsvermoedende mensen

redactie 21 sep 2018 Entertainment

Deze gasten besloten eens lekker de kust van Alaska te verkennen. Niks aan de hand, tot er opeens wel heel veel meeuwen boven het water vlogen. Een van de Amerikaanse avonturiers pakte z’n camera om de vogels vast te leggen. In tegenstelling tot de mensen in het bootje wisten de meeuwen wel welk spektakel eraan zat te komen. In het diepe, koude water was namelijk een groep walvissen aan het jagen.

Kolossale beesten

Die walvissen zijn bultruggen. Deze kolossale beesten kunnen ruim 30 ton wegen. Om hun gigantische, vijftien meter lange lijven van energie te voorzien heb je soms wat meer nodig dan alleen plankton. Als ze dus een school vissen tegenkomen duiken ze met z’n allen naar onderen. Vervolgens schieten ze als een stel trage torpedo’s met hun bek wijd open naar boven. In deze genocide slokken de zeezoogdieren honderden kilo’s aan vis in een keer naar binnen.

Schrikmomentje

Nu vraag je je misschien af wat die meeuwen hier mee te maken hebben. Nou, die pikken de visjes op die het wateroppervlak penetreren in de hoop van de bultruggen te ontsnappen. En als je dit alles totaal niet ziet aankomen levert dat een flink schrikmomentje op. Check hier de video van de gelukkige toeristen die dit spektakel in levenden lijve hebben mogen aanschouwen.

Als je trouwens denkt de manier van jagen van deze walvissen cru is, kijk dan eens naar echte killerwhales, oftewel: orka’s.

Reageer op artikel:
Groep jagende walvissen komt wel heel dichtbij dit bootje met nietsvermoedende mensen
Sluiten