Dit is waarom orka’s ook wel killerwhales genoemd worden

redactie 16 sep 2018 Entertainment

Mensen die bang zijn voor waterbeestjes schijten meestal in hun broek van de witte haai. Dit is het dier waarvan veel mensen denken dat dit het grote enge monster uit de woeste wateren van de oceaan is. Maar dat heb je mis. Orka’s dat de echte killers.

Torpedo’s

Oké, dat was wellicht een beetje overdreven. De mensenhaai heeft jaarlijks namelijk meer doden op z’n naam staan dan orka’s. Met een handjevol aan dodelijke aanvallen heeft deze grote vis dan ook al genoeg, want er zijn geen geregistreerde orka-aanvallen in de afgelopen jaar. Dat maakt dit gigantische roofdier niet minder gevaarlijk. Kijk maar eens hoe deze vijftonners zichzelf als een torpedo het land op lanceren om daar een nietsvermoedende zeeleeuw de dood in te jagen. (Actie op 0:13)

Knock out

Zeeleeuwen, walvissen en haaien. Ze staan allemaal op het menu van deze zwartwit gevlekte zeemonsters. Een van de vele jaagtechnieken van dit grote roofdier is het slaan met z’n staart. Je denkt misschien dat zo’n tikkie van een orkastuitje niet veel schade aanricht maar dat heb je mis. De kracht hierachter is zelfs zo hard dat ze hun favoriete tussendoortjes, roggen, ermee buitenwesten kunnen slaan. (Actie op 0:15)

Voltreffer

Nu werd deze onfortuinlijke pijlstaartrog slechts geraakt met het puntje van een van de uithoeken van Free Willy’s staart. Dit is kietelen vergeleken met een voltreffer van zo’n 7 meter lange onderzeeër. Kijk hier hoe de krachtpatser van de zeven zeeën een zeerob een kleine 25 meter de lucht in slingert. Dat zijn meer dan acht verdiepingen. Besef even hoeveel kracht er achter zo’n bitchslap moet zitten als je er een zeezoogdier van ruim 70 kilo vliegles mee kunt geven. (Actie op 0:28)

Strategisch denkvermogen

Je bent vast bekend met de uitdrukking ‘wie niet sterk is moet slim zijn’. Voordeeltje voor de orka’s, zij zijn beide. Naast brute kracht hebben zij ook nog een pittig goed strategisch denkvermogen. Als je nu naar een luiaard gaat kijken begin je je echt af te vragen of God die zevende dag niet wat tijd had kunnen vrijmaken om de skills wat beter te verdelen over het dierenrijk. De orka is een totaalpakketje waar elk zeedier zeven kleuren stront van schijt. Zo ook deze zeerob die een goed ijsstekje dacht te hebben om op te pitten. (Actie op 3:17)

Genadeloos creëren ze een flinke golf om het hapje van het ijs af te stoten. Na het zien van dit durf je wellicht geen voet meer in het water te zetten. Althans, niet in water rond Antarctica, al zouden we je dat sowieso afraden. Tenzij je je jongeheer schildpadachtige taferelen wil zien doen. Nee maar effe zonder dollen, nu je dit hebt gezien is een witte haai toch niet veel meer dan een sardientje?

Meer gruwelijke beesten uit de dierenwereld zien? Check hier het luipaard.

Reageer op artikel:
Dit is waarom orka’s ook wel killerwhales genoemd worden
Sluiten