Walibi’s nieuwe rollercoaster Untamed heeft zijn hoogtepunt bereikt

redactie 18 Feb 2019 Entertainment

Dit is altijd een bijzonder momentje voor de bouwers van een achtbaan. Een mijlpaal waarop de eerste champagne gepopt kan worden. De bouw van de nieuwe hybride achtbaan Untamed, heeft namelijk zijn hoogste punt bereikt. Hij wordt 36,5 meter hoog. Dat zijn toch 4 hele meters hoger dan de Robin Hood, die eerst op deze plek stond. Als het allemaal goed gaat, kunnen we er deze zomer al in. 

Aan het begin zal het voor sommigen een beetje pijn in het hart hebben gedaan om deze houten klassieker in achtbaanland voor een groot deel afgebroken te zien worden. Maar, dat hartenleed zal spoedig overvloeien in vurige liefde, wanneer je hoort wat er voor in de plaats komt. Untamed wordt alsnog een houten achtbaan, maar dit keer met een stalen rails.

Vijf keer over de kop met de Untamed

Die stalen rails zorgen ervoor dat je net iets meer mogelijkheden hebt met de baan. Vertel dat de Amerikaanse masterminds van Rocky Mountain Construction geen twee keer, want voor je het weet ga je vijf keer over de kop. Oh eh… dat is echt de bedoeling. Vijf keer over de kop in een houten achtbaan, dat zal ongetwijfeld de nodige zenuwen opwekken bij de bezoekers. Dat wordt dus geen overload aan patat en frikandellen voordat je deze ride neemt, want dan is kotsen één van de zekerheidjes. Laat de zomer maar komen, want vanaf 1 juli kunnen we het eerste ritje maken in Walibi’s nieuwe trots.

Reageer op artikel:
Walibi’s nieuwe rollercoaster Untamed heeft zijn hoogtepunt bereikt
Sluiten