5 redenen waarom jij een VPN nodig hebt

redactie 8 Aug 2019 Entertainment

Je kunt internet voor veel dingen gebruiken en soms vind je het wel zo chill dat niet iedereen kan meekijken met wat je uitspookt. Dan zeggen mensen vaak dat ze niks te verbergen hebben, maar het zal je verbazen wat voor informatie je grote bedrijven onbewust allemaal toespeelt. Met een VPN zorg je ervoor dat je meer privacy hebt als je over het internet surft.

Het kan niet alleen handig zijn voor je privacy, maar ook een trucje om meer series of films te kunnen kijken bij je streamingdiensten. Het aanbod van VPN’s is enorm dus kun je je VPN vergelijken om de beste keuze te maken. Iedere variant biedt namelijk wat anders, in een andere prijsklasse. Hieronder vind je vijf redenen waarom jij er eentje nodig hebt.

IP-adres verbergen

Alles wat jij op het internet uitvoert is terug te leiden naar jouw IP-adres. Ook als je geen hele gekke dingen doet, is dit natuurlijk een flinke inbreuk op je privacy. Je IP-adres moet je een beetje zien als je digitale huisadres. Met een VPN wordt als jouw internetverkeer door een andere server geleid, die jij kunt kiezen. Daardoor zien andere personen, websites en instanties alleen nog het IP-adres van die server.

Veilig openbare netwerken gebruiken

Tegenwoordig heb je haast overal wel Wi-Fi. Als je een openbaar netwerk gebruikt zitten daar wel wat haken en ogen aan. Je loopt namelijk een veiligheidsrisico als je verbonden bent met zulke netwerken. Het is namelijk redelijk easy om  al je internetverkeer te onderscheppen, uit te lezen en zelfs aan te passen. Zo kunnen ze je social media accounts overnemen of erger, je bankrekening plunderen. Een VPN versleutelt je internetverkeer dus dan loop je dat risico niet.

Meer aanbod op Netflix

Je kunt dus verbinding maken met andere servers. Dat betekent dat je dus ook verbinding kunt maken met servers in andere landen. Heel handig voor Netflix. Diensten als Netflix zijn namelijk regio gebonden, dat betekent dat je per regio een ander aanbod hebt. Als je dus verandert van server, verander je in principe van locatie. Hierdoor kun je meer films of series checken.

Google anoniem gebruiken

Google heeft ons leven een stuk makkelijker gemaakt, door hun is het internet(gebruik) gestegen tot idiote hoogte. Vooral de zoekmachine is onze vriend in bange dagen. Toch zul je vast ook wel gemerkt hebben dat advertenties zich aanpassen op jouw zoektermen. Kan best een beetje creepy zijn. Voor privacygoeroe’s een goede reden om hun internetverkeer door een VPN te halen.

Uitzending Gemist en voetbal kijken vanuit het buitenland

In sommige landen heb je een probleem als je Uitzending Gemist of live sportwedstrijden via een Nederlandse stream wilt kijken. We vertelden je al dat je verbinding kan maken met een buitenlandse server, dat geldt natuurlijk andersom ook. Als je in het buitenland zit, kun je ook verbinding maken met een Nederlandse server. Zo hoef je de wedstrijd van jouw favoriete Eredivisie club niet te missen als je op vakantie bent.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom jij een VPN nodig hebt
Sluiten