Volvo’s Polestar 1 komt als eerst naar elektrisch rijdend Nederland

Redactie 18 dec 2017 Machines

Het duurt nog ruim een jaar voordat de Polestar 1 van de lopende band rolt maar ons land heeft de primeur al vast binnen. Samen met Zweden, Noorwegen, Duitsland, China en de Verenigde Staten zijn wij de enige waar voorlopig deze gloednieuwe spin-off van Volvo te krijgen is. Je zult wel een abonnement moeten afsluiten, want de elektrische auto is niet te koop.

Levert het strenge milieubeleid van onze minister-president toch nog iets op. Volgens Polestar is er in deze zes landen de vraag naar stekkerhybrides alleen maar aan het stijgen. Met een straatbeeld dat de afgelopen jaren compleet veranderd is van rokende diesels naar stille elektrische krachtbronnen, is op iedere hoek van de straat wel een Tesla, Outlander PHEV of V60 Plug-in Hybride te vinden.

Ook zal het de hoge piefen van Volvo niet ontgaan zijn dat er in onze lage landen binnen enkele minuten rijden al een oplaadpunt te vinden is. De zeer fraaie verschijning van Volvo’s kleine broertje mag dan een heerlijke 600 pk en 1000 Nm sterke krachtbron aan boord hebben, met een actieradius van slechts 150 kilometer wil je niet in Sittard stil komen te staan.

Met het einde van het jaar in zicht kun je er kun je er al in een kleine twee weken als de kippen bij zijn om de Polestar 1 te bestellen. Vanaf 2018 kun je een 2 of 3-jarig abonnement afsluiten op de volledig uit koolstofvezel bestaande plug-in hybride. Als je nog niet kunt wachten op 2019, kun je alvast genieten van de foto’s van de beeldschone Polestar 1. Wat ziet deze bolide er fantastisch uit.

Foto’s: Polestar 1

Hart voor auto's

Reageer op artikel:
Volvo’s Polestar 1 komt als eerst naar elektrisch rijdend Nederland
Sluiten