Polestar 1 met 600 pk is eerste plug-in hybride van Volvo’s nieuwe label

Redactie 18 okt 2017 Machines

Sinds dit jaar brengt Volvo de hybride en elektrische modellen uit onder het sportieve label Polestar. Klinkt toch iets meer hightech en sportiever. Het is dan ook geen verrassing dat het eerste model van het merk de nummer 1 krijgt: aanschouw de Polestar 1.

Het resultaat mag er zijn. Dit ziet er geweldig uit. Het design van Volvo is de laatste jaren sowieso al lang niet meer de stoffige gezinswagens, maar retestrakke bolides. Dit sluit daar volledig bij aan. Het eerste model van de Volvo spin-off is een tweedeurs GT ‘2+2’. Het is dus een coupé die op de achterbank nog ruimte biedt voor twee personen.

Dat de Polestar een sportieve auto is blijkt wel uit het feit dat de auto bijna volledig gemaakt is van koolstofvezel. Samen met een 600 pk motor en een koppel van 1.000 Newtonmeter, is het lichte gewicht dus een garantie voor snelheid. Hoe snel dat zou moeten zijn is niet bekend gemaakt. Wat we wel weten, is dat die 600 pk uit een 2.0-liter viercilinder benzinemotor met turbo komt, die samenwerkt met een elektromotor. Klein nadeeltje, de auto rijdt niet heel erg ver. Als de Polestar 1 volledig is opgeladen dan kun je op de elektromotor 150 kilometer rijden.

Halverwege 2019 zal het model in productie gaan. Wil je de wagen toevoegen aan je garage dan moet je online een twee- of driejarig abonnement afsluiten. Het model is namelijk niet te koop. In het zwart ziet hybride auto er nog gruwelijker uit dan zijn witte broertje. Hebben!

Autoweek

Reageer op artikel:
Polestar 1 met 600 pk is eerste plug-in hybride van Volvo’s nieuwe label
Sluiten