Volvo gaat na 2020 niet meer harder dan 180 kilometer per uur

redactie 4 mrt 2019 Machines

Ben jij een groot fan van het Zweedse automerk Volvo en houd je ervan om stevig door te rijden? Dan hebben we droevig nieuws voor je. Vanaf 2020 zullen alle nieuwe Volvo’s worden begrensd op 180 kilometer per uur. Als je iets liefhebt, laat het gaan. Een beter moment voor deze pseudo-inspirerende quote is er niet.

Het is nogal een ingrijpende beslissing van Volvo, maar het komt niet uit het niets. De Zweden hebben een onderzoek gedaan en daaruit bleek dat te hard rijden één van de drie grootste oorzaken van verkeersdoden is. Volgens de fabrikant werken de veiligheidsfoefjes die geïnstalleerd zijn in auto’s niet meer goed op hoge snelheden. Misschien kunnen ze beter die veiligheidstechnologieën verbeteren, dan de snelheid begrenzen.

Volvo start een revolutie

Het zou zo maar eens kunnen dat Volvo het welbekende eerste schaap is en dat andere fabrikanten snel zullen volgen. Onder de snelheidsduivels zal het merk zich in ieder geval niet populair maken. Dat uitgerekend Volvo als eerst met deze maatregel komt is eigenlijk niet verrassend te noemen. De Zweden staan al jaren garant voor optimale veiligheid in de auto. Omdat ze zo’n beetje alle veiligheidsmaatregelen al hebben genomen gaan ze het nu zoeken bij de bestuurder. Volgens de berichten zullen de Zweden zich na de snelheidsproblematiek namelijk gaan richten op alcohol- en drugsgebruik en op afleidingen zoals mobieltjes enzo. Hoewel er natuurlijk zeker wat voor te zeggen valt, zijn we niet heel erg blij met deze toekomstmuziek. Wat heb je aan duizend paarden als het grootste deel op stal moet blijven? Daarnaast kan je je nog afvragen of 180 kilometer per uur wél een veilige snelheid is.

View this post on Instagram

Speeding is one of the main causes of fatalities in traffic, that’s why we decided to put a speed limit on all our new cars from 2020. Our vision is that no one should be killed or seriously injured in a new Volvo car by 2020. What do you think it will take for us to reach our goal? Link in bio. #StandForSafety

A post shared by Volvo Cars (@volvocars) on

 

Reageer op artikel:
Volvo gaat na 2020 niet meer harder dan 180 kilometer per uur
Sluiten