De brullende V12 van de Aston Martin Valkyrie laat je bloed sneller pompen

redactie 11 okt 2018 Machines

Heel de autowereld zit met smart te wachten op de ruim 1000 pk sterke hypercar van Aston Martin. Deze krachtige hybride heeft een elektromotor die voor een deel van de aandrijving zorgt, maar nog veel mooier, een kneiterdikke V12 die erop zichzelf bijna 1000 paardjes uit perst. Nu heeft de CEO van het automerk een videootje gedeeld waarin het 6,5-liter blok van de Aston Martin Valkyrie eens flink open wordt getrokken.

Nog lang niet alle cijfertjes over deze prachtige verschijning zijn bekend. Hij zal in ieder geval tussen de 1050 en 1100 paarden onder de kap hebben. Hiermee heeft ‘ie de bizarre kilo-pk verhouding van 1 op 1. Volgens Aston Martin zal het achterwiel aangedreven monster binnen drie seconden naar de 100 kilometer per uur knallen. Verder heeft ‘ie een topsnelheid van ver boven de 300 kilometer per uur.

Racemonster

Christian Horner van Red Bull Racing zegt dat er misschien wel met de raceversie van deze mega-exclusieve bolide geracet gaat worden in een endurance race voor soortgelijke hypercars. Voor wie zelf wil scheuren in de straatlegale versie van de nieuwe Valkyrie heeft pech. Alle modellen van de eerste levering zijn namelijk al verkocht. De eerste modellen zullen in 2019 bij de gelukkige grootgeldbezitters op de stoep staan. De prijs van zo’n turboloze wagen ligt om en nabij de 2,8 miljoen euro. Dat is wel iets meer dan je gemiddelde hot hatch.

Reageer op artikel:
De brullende V12 van de Aston Martin Valkyrie laat je bloed sneller pompen
Sluiten