Met de Volkswagen ID Buggy domineer je het strand als een baas

redactie 20 Aug 2019 Machines

De Volkswagen ID Buggy is de perfecte beach cruiser. De auto heeft geen dak en geen deuren en je crosst er zo mee door de duinen. Als je denkt aan een elektrische auto, dan denk je misschien aan een saai en duf imago. Maar niets is minder maar, Volkswagen bewijst dat een elektrische aandrijving niets meer is dan dat.Wat je ermee doet maakt het verschil.

De Duitse autofabrikant heeft  een vooruitstrevend prototype onthuld voor Cali’s Concours d’Elegance. De Volkswagen Buggy is een van de meest iconische creaties van het merk. De ID.Buggy is vooralsnog een conceptauto en dat is vooral terug te zien in het design. Niet door de buitenkant, maar vooral in het interieur. De auto is volledig afgewerkt in waterafstotende materialen en mist eigenlijk zo’n beetje alle instrumenten die je zou verwachten. Veel meer dan een zeshoekig stuur en twee pedalen is er niet terug te vinden.

Beachcruiser

De beachcruiser moet een genot zijn om in te rijden. Volkswagen noemt de deur- en dakloze rit ook ‘off-road ready’ voor ‘de puurste beach cruiser-ervaring’. De auto heeft een motor op de achteras liggen. Deze produceert 204 pk en 310 Nm. 0-100 km/h gaat binnen 7,2 seconden en de topsnelheid ligt op 160 km/h. Genoeg om door de duinen te scheuren. Het accupakket is niet al te groot gemaakt: 62 kWh. Daarmee moet de ID.Buggy maximaal 250 kilometer kunnen afleggen. De auto ziet eruit alsof een bestuurder gewoon kan instappen en hem aanzetten zonder een handleiding te hoeven lezen.

Of deze duinendominator echt gemaakt gaat worden voor productie is nog niet bekend gemaakt, maar wij hopen van wel.


Reageer op artikel:
Met de Volkswagen ID Buggy domineer je het strand als een baas
Sluiten