Volgens onderzoek zijn mensen geboren in september het meest succesvol

Redactie 14 Sep 2017 Entertainment

Ben jij deze maand jarig? Dan mogen we je dubbel feliciteren, want naast een nieuw levensjaar blijkt uit onderzoek dat mensen die in september zijn geboren het meest succesvol zijn.

Researchers van de University of Toronto, the University of Florida en de Northwestern University in Illinois habben het allemaal geconcludeerd, na een karrenvracht aan data te hebben bestudeerd. Daaruit blijkt dus dat mensen die in september zijn geboren het meest kans op succes hebben. Zo hebben ze de minste kans om in de gevangenis te belanden, zelfverzekerder zijn en vaker aanwezig zijn in de collegezaal. Dit alles op basis van de cijfers van de staat Florida. Of dat nou representatief is voor de hele wereldbevolking wagen wij te betwijfelen. Maar hé, wij zijn ook alleen maar messenger van de boodschap.

Wat wellicht ook meespeelt, is dat kinderen die in september jarig zijn altijd tot de oudsten van de klas behoren en dus zowel geestelijk en lichamelijk verder zijn dan hun leeftijdsgenoten, tot betere prestaties kunnen komen, aan betere universiteiten kunnen studeren en dus meer succes kunnen hebben. Lichtelijk door beredeneerd hoor.

Wat we wel weten, is dat statistisch gezien op 25 september de meeste mensen in Nederland jarig zijn. Op die dag vieren zeker 50.000 Nederlanders hun verjaardag, wist de NOS al eens te melden. En die hebben dus allemaal meer kans dan de rest van het non-septemberpleps om zich met dure gouden kettingen te laten behangen en zich in Maybachs richting hun immense villa’s te laten chauffeuren.

Als we de verjaardagskalender erbij pakken, dan zien we inderdaad wel een hoop beroemdheden die in deze maand de kaarsjes op de taart mogen uitblazen. Salma Hayek, Charlie Sheen, Beyoncé, Pink, Hugh Grant, Michael Keaton, Ludacris, Lance Armstrong (oké, discutabel), Jimmy Fallon, Serena Williams, Will Smith en Max Verstappen is zomaar een greepje celebs die in september hun b-day vieren.

Afijn, mocht je van plan om je vriendin een baby’s op aarde te laten zetten, zet in op bevruchting in december, dan is de kans op een bevalling in september het grootst.

Ladbible.com

Reageer op artikel:
Volgens onderzoek zijn mensen geboren in september het meest succesvol
Sluiten