Vrouwen hebben helemaal geen spijt van one night stands, zolang de seks goed is

Redactie 11 mrt 2018 Entertainment

Soepeltjes en sluw manoeuvreer jij je de gehele avond als een tijger in hoog gras over de dansvloer. Subtiel deel je een knipoogje uit, wisselt een grap met een complimentje af en weet zo jouw prooi met voorzichtig duw en getrek je holletje in te lokken. Erg vervelend als het hertje achteraf spijt heeft dat ze in jouw spel getrapt is. Maar mochten de ogen wegrollen van pure extase, het lichaam geschokt hebben van puur genot en de stembanden geklonken hebben in de vorm van een wanhopige uitlaatklep, dan zal het hertje de kaart van ‘spijt’ niet kunnen spelen. Niet naar zichzelf en ook niet naar haar vriendinnen toe. Wij wisten dit natuurlijk allang, maar toch prettig als onderzoek het bevestigd: vrouwen hebben geen spijt van een one night stand als de seks goed was.

Alle vrouwen willen getemd worden, dat is nou eenmaal zo. Maar met temmen bedoelen we niet zozeer de lakens delen. Met temmen bedoelen we gedomineerd worden en dan vooral in de slaapkamer. De lakens delen kan een vrouw met iedereen, maar genieten van een dergelijke ervaring kan alleen als de man ervoor zorgt dat ze geen tijd heeft om zich zorgen te maken. Want een vrouw heeft snel spijt, dus moet de ervaring dermate goed zijn dat het al haar aandacht opslurpt en er voor een gedachte als spijt, geen ruimte is.

Onderzoek

Er werd een onderzoek gepleegd onder 763 vrouwen. Hier kwamen twee eisen uit waar een one night stand aan moet voldoen om voor een vrouw vermakelijk te zijn. Ten eerste moet ze er zin in hebben en ten tweede moet de man haar geven wat ze wilt, voldoening. Heel simpel. Uit die studie volgden nog meer mooie conclusies. Zo werd er geconcludeerd dat vrouwen sneller spijt hebben van seks met een vreemde dan mannen dat hebben. Mannen hebben eerder spijt als ze de kans op een one night stand laten schieten. Haha, typisch.

Dat vrouwen snel spijt hebben van een one night stand is allemaal zeer makkelijk verklaarbaar volgens de Norwegian University of Science and Technology. Vrouwen hadden voor anticonceptie veel meer op het spel te zetten dan mannen. Een eenmalig sekspartij betekende misschien de zorgen voor een ongewild kind, een slechte reputatie en een SOA.

Toon respect en haal je voordeel

Tegenwoordig hebben we anticonceptie en zetten vrouwen, mits er veilig gesekst wordt, veel minder op het spel. Die hele onzin van een slechte reputatie is gelukkig ook een stuk minder dan vroeger. Als mannen ze maar als sletten blijven betitelen wanneer ze een one night stand hebben, besef dan wel even dat het moeilijker voor ons wordt om ze in de toekomst nog een keer het holletje in te lokken. Bedenk goed wat er met je kneuzing leventje zou gebeuren als vrouwen in plaats van sletten als helden omschreven zouden worden wanneer ze veel seks hebben. Inderdaad, win win.

Misschien zijn vrouwen in de toekomst, wanneer reputatieschade helemaal geen ding meer is, wel net zo gewillig als mannen. Tot die tijd zullen we uitstekend moeten presteren onder de lakens om hen met een goed gevoel, zonder spijt, in de ochtend na een ontbijtje weer vriendelijk te bedanken voor de leuke nacht.

Foto: Pixabay

Reageer op artikel:
Vrouwen hebben helemaal geen spijt van one night stands, zolang de seks goed is
Sluiten