Volgens de geruchten gaat Quentin Tarantino een Star Trek film maken

Redactie 6 dec 2017 Entertainment

Als we het rumoer in de wandelgangen van Hollywood moeten geloven, dan gaat Quentin Tarantino zich op een pad begeven waar vele mannen hem voor zijn geweest. Het meesterbrein achter kaskrakers als The Pulp Fiction en Inglorious Basterds gaat proberen een Star Trek-film te maken. De Amerikaanse Hollywood site Deadline meldt dat Tarantino een schrijverskamer zal samenbrengen om tot een idee te komen voor een nieuwe film over de astronomische avonturen van de U.S.S. Enterprise.

Als het idee uiteindelijk van de grond is en gelanceerd kan worden, zou Tarantino de film gaan regisseren terwijl JJ Abrams de productie op zich neemt. JJ Abrams is momenteel druk met de productie van Star Wars: Episode IX, dus die intergalactische kennis zou goed van pas komen. Het nieuws lijkt misschien onlogisch, maar Tarantino heeft zijn interesse nooit onder stoelen of banken geschoven.

“Ik denk dat het heel cool zou kunnen worden. Sommige afleveringen zijn fantastisch, maar het jaren ’60 budget en een opnameschema van acht dagen beperkte hun natuurlijk enorm. Desondanks hebben ze fantastisch werk geleverd. Je kunt een paar van die geweldige klassieke Star Trek-afleveringen pakken en ze eenvoudig uitbreiden tot 90 minuten of meer. Dan kun je echt fantastische dingen bereiken”, aldus de regisseurkeizer van filmland.

De lichtelijk gestoorde regisseur is momenteel al hard aan het werk. Sony heeft onlangs de rechten op zijn titelloze negende film verworven, over een opkomende tv-acteur in Los Angeles in 1969. Er was al bekend dat de beruchte Manson-moorden in het plot worden verwerkt. Tarantino heeft al laten weten dat het geen biografie van de pas overleden sekteleider Charles Manson zal worden. Ook deze film zal ongetwijfeld een regelrechte kaskraker gaan worden.

Als Quentin Tarantino een nieuwe Star Trek-film gaat regisseren, dan zal het zijn eerste film worden binnen het fictieve universum van iemand anders. Wel regisseerde hij eerder twee afleveringen van de tv-series CSI en ER. De beroemde regisseur is dus niet helemaal nat achter de oren als het aankomt op vreemd terrein.

Foto: Digital Trends

Maxim

Reageer op artikel:
Volgens de geruchten gaat Quentin Tarantino een Star Trek film maken
Sluiten