Dromen worden werkelijkheid: kun je vliegen met genoeg hogedrukspuiten?

Soms dromen we dat we in The Avengers zitten. We kunnen avonden lang fantaseren over wie we het liefst zouden zijn (vooral op 4/20 gaat dat makkelijk). Iron Man kan vliegen en heeft heel veel knaken, Thor is letterlijk een god en zal nooit kaal worden. Toch is zo vrij zijn als een vogel wel iets wat we ambiëren en we hebben goed nieuws. Het zou zomaar kunnen dat je geen fictieve miljardair hoeft te zijn om te kunnen vliegen. We hebben een Australiër gevonden die voor eigen succes gaat: hij wil vliegen met een hogedrukspuit. Wordt vervolgd.

I did a thing

Dit wonderbaarlijke plan komt van een gozer met het YouTube kanaal ‘I did a thing’. Wat hij doet is eigenlijk precies dat, dingen. Met video’s als ‘Do frogs enjoy smooth jazz’ en ‘I put a gun on a robot dog’ is ‘dingen’ zo accuraat als we het gaan krijgen. Alex Apollonov (rustig, geen Rus) is de vindingrijke jongeman achter het kanaal. Naast random shit op het internet doen is hij ook komiek, een match die tot rare maar vermakelijke video’s leidt.

Vliegen

Australië is misschien niet een van de landen met de grootste waterreserves, maar als ze er een hadden is ‘ie nu in ieder geval harstikke leeg. Alex pakt zijn missie om te vliegen serieus aan, eerst is ‘ie eens gaan meten hoeveel druk zo’n hogedrukspuit nou eigenlijk uitoefent: ongeveer 1,5 kg. Dat schiet niet op. Uiteindelijk haalt hij er flink grof geschut bij, een gemotoriseerde variant.

Hij blijkt iets te veel gewicht te hebben voor deze opgave, maar gelukkig was er iemand in de buurt die wat minder woog. Iemand van een paar jaartjes oud, iemand die je prima vast kunt tapen aan een hogedrukspuit. Check hieronder even de video, misschien blijkt je droom wel werkelijkheid.

Reageer op artikel:
Dromen worden werkelijkheid: kun je vliegen met genoeg hogedrukspuiten?
Sluiten