Vier mobiliteitsoefeningen om meer gewichten omhoog te knallen

redactie 13 aug 2018 Entertainment

Iedereen wilt graag zoveel mogelijk gewichten omhooggooien in de sportschool. Om jullie een beetje te helpen bij die droom te realiseren hebben wij vier mobiliteitsoefeningen voor je op een rijtje gezet. Dan kan je zo snel mogelijk die schijven door het dak heen rammen. 

Ten eerste, ga van die bank af. Als je op de bank blijft liggen, gaat het zeker niet helpen om straks zoveel mogelijk gewicht omhoog te gooien. Laat ook die auto is staan en vermijdt eens het openbaar vervoer. Ga lekker met je fiets naar werk en begin fris en fruitig aan je dag. Dat zullen je collega’s ook leuk vinden.

Oefening 1

Laten we overgaan tot de mobiliteitsoefeningen. De eerste is het verbeteren van je heupmobiliteit. Pak een band en bind hem om een paal en stap er met een been doorheen. De band moet zo laag mogelijk bij de grond blijven. Ga vervolgens met het been waar de band omheen zit door je knieën en hou je andere been gestrekt. Ook is het belangrijk, dat de spanning van de band optimaal is. Vervolgens zak je zover je kan naar beneden en doe je drie setjes van het maximale wat jij kan. Dit helpt om het squaden te verbeteren. Hierdoor kan je straks eerder pronken met enorm veel schijven aan de stang. Niks mis mee.

Oefening 2

De tweede mobiliteitsoefening is het planken. Dit zorgt voor het versterken van je buikspieren. Sorry mannen, we weten dat het geen pretje is. Ga op je buik leggen en de armen zijn gebogen. Plaats de onderarmen op de grond en de elleboog onder de schouder. Belangrijk is dat je hoofd, nek, rug en heupen op één lijn houdt en constant aanspant. Blijf goed ademhalen en hou dit zolang mogelijk vol. Als je dit straks goed onder de knie hebt, is de sixpack binnen no time een feit.

Oefening 3

De derde oefening is de mobiliteit verbeteren van je rug. Dit gaat zeker helpen met het deadliften. Als eerste ga je op je rug liggen met de benen gebogen. Vervolgens blijven de handen langs het lichaam en duw je jouw kont omhoog. Zorg ervoor dat je jouw kont en onderrug aanspant. Dit doe je net als de vorige oefeningen drie setjes maximaal. Een enorme rug komt ten slotte niet zomaar uit de lucht vallen.

Oefening 4

De laatste oefening is voor de schouder. Pak een stang en ga voor een spiegel staan, zodat je ziet wat je doet. Vervolgens til je de stang langs de voorkant van je hoofd omhoog. Belangrijk is dat je handen negentig graden op je ellebogen staan. Ook ditmaal drie setjes maximaal. Als je dit aardig onder de knie hebt, kan je er later gewichten op gooien. Dan word je wellicht heel misschien net zo sterk als Vin Diesel, succes maat!

Reageer op artikel:
Vier mobiliteitsoefeningen om meer gewichten omhoog te knallen
Sluiten