De klassieke videogame GoldenEye 007 verschijnt in een nieuw jasje

redactie 2 Oct 2019 Entertainment

Weinig videogames in de wereld zijn zo goed, legendarisch, verbluffend en prachtig dat het een schande is om kritiek te geven. Een spel met een status zo legendarisch dat het ingelijst moet worden is dan toch echt GoldenEye 007. De echte gamers kunnen nu in hun handjes wrijven, want een fan heeft besloten deze op te pimpen en de eerste beelden zien er veel belovend uit.

GoldenEye 25

De ontwikkelaars, Ben Colclough en Yannick Zenhauserm, hebben het spel in een nieuw jasje gestopt. Het spel heet, als het uitkomt, GoldenEye 25. Het getal 25 is om het 25-jarig jubileum van het spel te vieren. Hij wordt dan ook in 2022 gereleased. Als alles mee zit.

Graphics mooier dan je vriendin

De makers laten weten dat ze er nog lang niet zijn. Wel, speciaal voor de die-hard fans droppen ze een stukje van de gameplay. In de video laten ze een stuk van het Silo-level zien. Je schrikt je dood als je ziet hoe de graphics verbeterd zijn. Chapeau mannen!

Anders maar toch hetzelfde

De twee helden blijven zo dicht mogelijk bij het origineel. De wapens, de layout en de geluidseffecten zijn nog praktisch hetzelfde. De soundtrack van Eric Serra wordt wel aangepast, maar dat maakt niet uit, want ze gaan overeenkomende deuntjes gebruiken uit de originele film.

Rechten

Als GoldenEye uitkomt is het compleet gratis voor jou. De game is te dowloaden op Linux en Mac, helemaal top toch. Of het spel op een console gespeeld kan worden weten ze nog niet, maar dat is wel hoogst waarschijnlijk. Omdat het spel gemaakt wordt door een ander bedrijf is het nog maar even hopen of ze geen auteurs recht schenden. Volgens de twee moet het wel goed komen, want ze hebben samen aan GoldenEye: Source gewerkt. Het spel heeft jarenlang gewerkt zonder enkel auteursrecht te schenden. De hoop is nu dat, dat zo blijft met GoldenEye 25.

Legendarische golden gun

Zoals elk liefhebber weet, had je in de N64-classic de beschikking over de legendarische golden gun. De kracht van het pistool was zo intens sterk dat een kogeletje in de kleine teen genoeg was om een tjap morsdood te krijgen. Die zal ook in GoldenEye 25 er natuurlijk gewoon inzitten. Trailer hieronder!

Reageer op artikel:
De klassieke videogame GoldenEye 007 verschijnt in een nieuw jasje
Sluiten