Ex-marinier zonder benen rent 31 marathons binnen 31 dagen

Redactie 29 mrt 2018 Entertainment

Het uithoudingsvermogen van een paard, het doorzettingsvermogen van een atleet en een hart van een marinier. Ex-marinier Rob Jones heeft het allemaal en wist zonder benen in 31 dagen, 31 marathons te rennen. Het klinkt ongelofelijk en dat is het ook.

Rob zette zich in als marinier bij het Amerikaanse leger tegen de Taliban. Helaas verloor hij in 2010 beide benen aan een landmijn. Het legt zijn droevige verhaal uit: “During my deployment to Afghanistan while operating as a part of a push into Taliban territory, I was tasked with clearing an area with a high likelihood of containing an IED”, vertelt hij op zijn website. “It was in this capacity that I was wounded in action by a land mine.”

Paralympische Spelen

Rob gelooft niet in opgeven en nadat hij twee protheses kreeg, startte hij een nieuw doel: de Paralympische Spelen. Hij moest opnieuw leren fietsen, rennen en roeien. Het lukte hem en zo plaatste hij zich voor de Spelen. Uiteindelijk won de veteraan zelfs brons met zijn partner op het onderdeel roeien. Daarna wilde hij 181 dagen fietsen en daarmee geld binnenhalen voor drie mede gewonde veteranen. Uiteindelijk haalde hij 100.000 euro binnen. Opgeven is dus geen optie voor deze dude.

Objective secured. But the mission continues. Happy Veterans Day! #robjonesjourney #monthofmarathons #ranwithrob #veteransday #nationalmall #veteran

A post shared by Rob Jones (@robjonesjourney) on

Veteranendag

Geloof het of niet, maar de veteraanbaas was nog lang niet uitgeput. Hij wilde namelijk het bijna onmogelijke doen. Jawel, binnen 31 dagen 31 marathons lopen. Voor ons klinkt één marathon al veel, moet je nagaan. Het lukte Rob ook nog en hij finishte zijn uitdaging op de 31ste dag en geheel mooi in het thema van Veteranendag. Hij haalde er in totaal 162.000 euro mee op. Ook dit ging naar een fonds voor gewonde veteranen. Rob zegt dat hij nog veel meer van plan is. Zodra we iets nieuws horen, ben jij de eerste die het leest. We kunnen niet wachten op zijn volgende avontuur.

Foto: Screenshot Youtube

Reageer op artikel:
Ex-marinier zonder benen rent 31 marathons binnen 31 dagen
Sluiten