Politie moet optreden tijdens een gigantisch potje verstoppertje in Ikea

redactie 2 Sep 2019 Entertainment

Wie wil er nou niet met zijn vrienden verstoppertje spelen in de Ikea. Dit dachten de mensen in Braehead ook. Tijdens een uit de hand gelopen spelletje ‘verstoppertje’ in een Ikea vestiging in Braehead (Glasgow) gisteren, moest de politie dan ook worden ingeschakeld. De agenten moesten snel handelen en waren de hele middag bezig om alle verstopte bezoekers te vinden.

Facebook event

Het bekende en beruchte Facebook event. Er zijn in de afgelopen jaren al vaker rages ontstaan door een populair Facebook event. Denk bijvoorbeeld aan de geëscaleerde Project X party in Haren of de bestorming van area 51. Al deze ‘hype’ evenementen zijn ontstaan als een event op Facebook. Ook Braehead was nu slachtoffer van een Facebook event. Meer dan 2000 mensen hadden zich aangemeld om het kinderlijke spel te gaan spelen in de Zweedse megastore.

Politie aan het werk

Met nog eens 10.000 mensen die aangaven geïnteresseerd te zijn werd het toch een beetje spannend. De manager van de vestiging was bewust van het event en de politie was dan ook al ingeschakeld. Zo stonden er die middag 5 agenten bij de vestiging om mensen weg te sturen. In plaats van het bestrijden van echte misdrijven, stonden deze agenten nu als een boosdoener ‘nee’ te zeggen tegen volwassenen die verstoppertje wilden spelen. Ook moesten zij de volwassene bezoekers die al binnen waren gaan zoeken. Het was dan ook een gezellige werkmiddag.

More than 2,000 people signed up to the Facebook event. Credit: Google
Foto: Google, Ikea vestiging Braehead

Safety first

In een statement laat de Ikea vestiging weten dat zij de veiligheid van de bezoekers als hoofdprioriteit zien. Om deze reden zouden zij dan ook op deze manier hebben gehandeld. Ook laten zij weten dat het natuurlijk hartstikke leuk is om je zo op zijn tijd kinderlijk te gedragen, maar dat dit geen optie is. Tot slot is alles goed afgelopen en is er niemand gewond geraakt of gearresteerd. Gelukkig maar, want wat the fuck ben je voor persoon als je gewond raakt tijdens een potje verstoppertje.

Ikea in Nederland

Dit populaire event is ooit in 2014 van start gegaan in België, maar ook in Tsjechië en Nederland waren er spellen gepland. Meer dan 19.000 mensen zouden verstoppertje gaan spelen in Amsterdam en zelfs 32.000 mensen in Eindhoven. Beide evenementen waren door de vestigingen geannuleerd en zijn er tot dus ver nog niet van gekomen.

Reageer op artikel:
Politie moet optreden tijdens een gigantisch potje verstoppertje in Ikea
Sluiten