Vanaf morgen zijn de nieuwe Ikea & Sonos-speakers te koop

redactie 31 Jul 2019 Entertainment

Nu de Billy’s, Kallaxjes en Ektorps Nederland overspoelen en we massaal de hotdogs voor €0,50 naar binnen werken, staat het volgende Ikea-product alweer klaar om ons landje te veroveren. De Zweedse woninggigant heeft namelijk de handen ineengeslagen met Sonos om een eigen speaker te bouwen.

Het nieuwste lid van de Ikea-familie gaat Symfonisk heten, toepasselijke naam wel, en bestaat uit twee Wifi-speakers die vanaf morgen te verkrijgen zijn. Het ene model is een ingetogen boekenplankspeaker, terwijl de ander zowel een lamp als speaker is. Bijzonder is het tweede ontwerp wel te noemen.

FHM-Ikea speaker
Beeld: Ikea

Ikea verzorgt het uiterlijk van de speakers waar Sonos het innerlijk onder handen neemt. Deze combinatie is duidelijk te zien. Het kenmerkende design is eenvoudig en stijlvol, zeker de boekenplankspeaker zou bij geen enkel interieur misstaan. De lampspeaker daarentegen is voor ons even wennen. Hartstikke functioneel natuurlijk, een lamp én geluidsdoos, maar zelf zetten we deze niet meteen op ons nachtkastje. Voor de onhandige knapen onder ons die al moeite hebben met het simpelste Zweedse kastje: je hoeft het gelukkig niet zelf in elkaar te zetten. Je haalt de speaker uit de doos en je gooit de beats aan.

FHM-Ikea speaker
Beeld: Ikea

Over de beats gesproken, deze dreunen volgens uitgebreide tests best wel goed! Sonos heeft zijn kennis knap gedeeld met de Zweden waardoor het geluid erg goed is en zeker niet onprettig klinkt bij de hogere tonen. Ook de lagere bass luistert lekker weg waardoor je jouw woonkamer voor een schijntje kunt omtoveren tot ravebunker! Want zoals we Ikea kennen, zijn de speakers uiterst scherp geprijsd. De boekenkastspeaker heb je al voor €99,- en de grotere lampvariant gaat 179,- kosten. Sonos-geluid voor een Ikea-prijs, wat een prachtige combi.

FHM-Ikea speaker
Beeld: Ikea

iCreate

Reageer op artikel:
Vanaf morgen zijn de nieuwe Ikea & Sonos-speakers te koop
Sluiten