Rico Verhoeven moet oppassen voor hoge trappen van Mladen Brestovac

Redactie 30 mei 2018 Entertainment

Rico Verhoeven neemt het aankomende zaterdag op tegen de Kroaat Mladen Brestovac. Dat is geen makkelijke opgave voor de wereldkampioen, aangezien Mladen bekend staat om zijn gevaarlijke hoge trappen. De twee kickboksers vechten om de wereldtitel van Glory in Birmingham. Rico is er volledig van overtuigd dat hij de wereldtitel gewoon weer mee naar huis neemt aan het einde van het gevecht.

De twee stonden eerder tegenover elkaar in maart 2016. Toen bleek Verhoeven, na vijf rondes elkaar bevecht te hebben, de winnende partij te zijn. Hij werd in Parijs door de jury unaniem als de winnaar aangewezen. Zie hier de hoogtepunten van het vorige gevecht tussen de twee zwaargewichten:

The Scorpion Sting, Mladen Brestovac

Nieuwe ronde, nieuw kansen. Toch is Rico goed voorbereid, hij heeft zijn tegenstander tot in de details bestudeerd. “Hij trapt erg goed, dat is zijn sterkste punt” zegt hij tegen Glory. Brestovac wordt de bijnaam de Scorpion Sting gegeven. Zijn hoge trappen zijn een belangrijk wapen waar hij veel gevechten mee wint. In een interview zeg Brestovac over het gevecht: “Ik heb high kicks uitgedeeld aan langere gasten dan Verhoeven. Dus het is ook mogelijk tegen hem. Verhoeven is ervaren, het wordt een zwaar gevecht. Maar ik ga er alles aan doen om van hem te winnen.”

Dominante kracht

De statistieken zijn in het voordeel van de wereldkampioen. Rico heeft 53 van zijn 63 kickboks wedstrijden gewonnen. Mladen heeft er 54 van zijn 68 duels gewonnen. Toch is Rico de dominantste kracht die we zien in het kickboksen. Hij is al sinds 2013 wereldkampioen en lijkt van plan te zijn nog wel een poos te blijven. “Brestovac is gewoon weer een andere kerel die mijn plek op de top van de berg wil stelen. Hij probeert mij weg te krijgen van die plek die ervoor zorgt dat ik goed voor mijn familie kan zorgen. Dat is genoeg motivatie voor mij.” Duidelijke taal.

Het wereldtitelgevecht tussen Rico en Mladen zal zaterdag rond 23:00 uur plaatsnemen tijdens Glory 54. Wij zitten op de bank om elke klap van Verhoeven gade te slaan en verwachten dat hij ook na het gevecht nog steeds de koning van het kickboksen is.

Foto: Instagram @ricoverhoeven

Reageer op artikel:
Rico Verhoeven moet oppassen voor hoge trappen van Mladen Brestovac
Sluiten