Bare Knuckle Boxing komt misschien naar Amerika

Redactie 30 mei 2018 Entertainment

Je hoort de kalk van het kraakbeen worden geslagen, bloed spettert in de rondte en een wedstrijd zonder een blauw oog kan bijna niet: Bare Knuckle Boxing. Een extreem gevaarlijke, maar nogal vermakelijk om naar te kijken. De heftige sport komt nu misschien naar Amerika en daar zijn we heel erg blij mee.

Zie je het al voor je? Duizenden gekke Amerikanen die om hun speler schreeuwen. Die hele mediagekte rondom de sport, niets is lekkerder als het mediacircus en de agressie van de toeschouwers in USA. Het laatste legale bare knuckle fight was in 1889 en misschien vindt het volgende gevecht komende maand plaats.

Self Defense Fighting GIF - Find & Share on GIPHY

Illegaal

Bare Knuckle Boxing is simpel boksen, maar dan zonder handschoenen. Lekker extreem dus, want botbreuken, blauwe ogen en vliegende tanden zijn heel normaal tijdens een potje slaan. Helaas is de sport illegaal geworden en kun je het alleen maar aanschouwen als je ondergronds gaat of een gemiddelde kroeg rond 02.00 uur ‘s nachts in Amsterdam bezoekt. In Engeland gebeurt dit nog wel als officiële sport.

Grote namen

Gelukkig staat daar de organisatie Bare Knuckle Fighting Champions (BKFC) op, om hier eens even voorgoed verandering in te brengen. Het zal allemaal plaats moeten vinden op 2 juni in Cheyenne, Wyoming. Daar waar onlangs ook een tornado koeien door de lucht liet vliegen. Dat even terzijde. Aan het gevecht doen niet de minste namen aan mee: UFC heavyweight kampioen Ricco Rodriguez, ex-Bellator heavyweight Eric Prindle en ex-bokser Paul Spadafora. Kijk, dat zijn pas namen! We zullen het wel horen als het door gaat. Dan krijg jij het natuurlijk ook te weten. Check ook even de onderstaande documentaire van Vice.

Foto: News Group Newspapers LTD

Reageer op artikel:
Bare Knuckle Boxing komt misschien naar Amerika
Sluiten