Valentina Sampaio wordt eerste transgendermodel van Victoria’s Secret

redactie 5 Aug 2019 Girls

Valentina Sampaio maakt flinke stappen als model. Ze stond al als eerste transgendermodel op de cover van de Franse Vogue en nu is ze als eerste transgender ooit onderdeel van het team van Victoria’s Secret. Helaas zullen we haar en de andere Angels niet zijn shinen tijdens een show dit jaar, vorige week werd namelijk bekend dat er geen show zal plaatsvinden.

Vorig jaar kwam de hoogste marketingman Ed Razek van Victoria’s Secret nog in het nieuws doordat hij zei dat hij nooit trangender- of plussize modellen in zou huren voor de jaarlijkse show van het merk. Waar we onder andere pareltjes als Gigi Hadid en Doutzen Kroes kunnen zien schitteren.

Imago

Door de opmerkingen van Razek en tegenvallende verkoopresultaten zijn ze bij Victoria’s Secret bezig om hun imago een boost te geven. Op zich een goede actie dus om wat meer verscheidenheid aan te brengen in het team van topmodellen. Dat juichen we zeker toe.

View this post on Instagram

☀️??☀️??☀️??☀️ #sunflower #spring #sun #sunshine #italy #primavera

A post shared by Valentina Sampaio (@valentts) on

Acceptatie

Dit zorgt natuurlijk ook weer voor een positieve impuls voor de LHBTI-acceptatie. Afgelopen weekend is er in ons land natuurlijk extra aandacht voor geweest vanwege de Canal Pride in Amsterdam en uit veel onderzoeken bleek dat het met de acceptatie toch een stuk slechter gesteld is dan we over het algemeen denken.

Loiza Lamers (nummer 246 van de FHM500) is iemand die zich hier ook sterk voor maakt. Haar kennen we natuurlijk allemaal door haar winst als eerste transgender bij Hollands Next Top Model, ze deed mee aan Expeditie Robinson en is inmiddels een vast gezicht in onze FHM500. In 2017 had zij daarmee ook een primeurtje te pakken, door als eerste transgender een welverdiende plek in deze lijst te krijgen. We kunnen ons zo voorstellen dat Loiza, en nu dus ook Valentina, een prima voorbeeld zijn voor mensen in een vergelijkbaar schuitje. Keep up the good work!

View this post on Instagram

Summer 2019

A post shared by Loiza Lamers (@loizalamers) on

Reageer op artikel:
Valentina Sampaio wordt eerste transgendermodel van Victoria’s Secret
Sluiten