FIFA kondigt ineens een alcoholverbod aan tijdens het WK en Budweiser is 'begripvol'

nov 18 2022, 15:07 Uncategorized
schermafbeelding 2022 11 18 145839
Het is ongelofelijk. Na alle controversiële beslissingen en acties rondom het WK in Qatar is er zojuist weer nieuws naar buiten gekomen waar vooral wij als fans van balen. Het is daar ondertussen meer dan 30 graden en dan wil je als fan natuurlijk een lekker pilsemannetje drinken tijdens de wedstrijden. Dat kan helaas dus niet. Qatar verbiedt bier op het WK.
De FIFA heeft een statement naar buiten gebracht na deze beslissing. “Na discussies tussen FIFA en Qatar is er besloten geen alcohol te verkopen tijdens het WK. Verkooppunten van bier worden verwijderd uit stadions en alcohol mag alleen gedronken worden ver buiten de WK-zones.”

Prioriteiten

Waar sommigen een blad voor de mond nemen en niet zeggen waar het op staat, durven wij dat wel. De FIFA verplicht geen normale werkomstandigheden voor de arbeiders in Qatar, maar verbieden wel alcohol. Naar ons idee liggen de prioriteiten van de voetbalbond op de verkeerde plek.

Alcoholverbod

Niet alleen de fans zijn de dupe van het alcoholverbod. Ook Budweiser baalt, want zij betalen de FIFA tientallen miljoenen, zodat zij de enige zijn die bier mogen verkopen. Dat doen ze niet alleen dit WK, maar dat doen ze al sinds 1986. Toch vertelt Budweiser ‘begrip te hebben voor de situatie en er oké mee te zijn’. Nou, daar gelooft natuurlijk niemand wat van. Nog nooit is een bedrijf begripvol geweest over een misinvestering van een aantal miljoen. Je kan zelf wel invullen of Budweiser begripvol gereageerd heeft of dat ze geld hebben gekregen om zo te reageren. Maar ach, wij kijken het WK lekker vanuit Nederland en daar hebben we genoeg bier in de koelkast staan.
budweiser
Delen met
Ook interessant