Uber komt met vliegende taxi’s in grote steden vanaf 2023

redactie 13 Jun 2019 Machines

De tijd van ouderwets een taxi aanhalen langs de weg lijkt voorgoed voorbij. Uber wil namelijk hun gigantische marktaandeel inzetten om vanaf 2023 vliegende taxi’s aan te bieden in de grootste wereldsteden. Via onderstaande 360-video kun je alvast een voorproefje krijgen hoe sick dit gaat worden:

Het is duidelijk een signaal van de marketingstrategie van Uber. Nadat ze eerst de taximarkt wisten te domineren gaan ze nu de volgende stap zetten met Uber Air. Een flinke upgrade op een treinritje met de NS dus.

Voorlopig alleen in LA, Dallas en Melbourne

De testvluchten worden voorlopig uitgevoerd in LA, Dallas en Melbourne maar als het aan Uber ligt wordt dit snel uitgebreid. Mochten de testen in deze steden aanslaan dan gaan ze namelijk vanaf 2023 de service ook aanbieden in de rest van de wereld. Tegen de BBC vertelde Eric Allison, een hoge pief van Uber “als grote steden blijven groeien is de grote afhankelijkheid op particulier autobezit niet meer duurzaam. Uber Air heeft dan ook veel potentie om de drukte op wegen te laten afnemen.”

Verticaal opstijgen

De voertuigen van Uber Air zullen verticaal opstijgen zoals te zien is in de video’s. Daardoor kun je net als de reguliere app binnen 10 tot 20 minuten een taxi bestellen op elke plek in de stad. Het enige verschil is dat Uber ‘mini-vliegveldjes’ zal bouwen waar passagiers kunnen opgepikt en afgezet worden. Het is overigens niet de enige marktuitbreiding waar Uber mee komt; zo kun je nu ook een ‘scUber’ boeken om The Great Barrier Reef te bewonderen.

Reageer op artikel:
Uber komt met vliegende taxi’s in grote steden vanaf 2023
Sluiten