Andermans Twitternaam overkopen? Dat kost je binnenkort een vermogen

We kennen het allemaal wel, je meldt je aan bij een nieuw platform maar jouw gekozen username is al bezet. Balen! Waar je eerst gewoon je verlies moest nemen en een andere naam moest uitzoeken, komt eigenaar Elon Musk nu met een nieuw idee. Onze Elon implementeert de laatste tijd allemaal nieuwe trucjes om geld aan het gekochte platform te kunnen verdienen, maar dit nieuwe idee plan gaat wel erg ver.

Het blad Forbes meldt namelijk dat Musk het lumineuze idee heeft gekregen om een online marktplaats voor Twitternamen te gaan lanceren, op zich wel een slim idee. Er is alleen één catch, de prijs van het overkopen van zo’n naam ligt wel absurd hoog.

Twitternaam overkopen

Mocht je nieuw zijn op het platform en net jouw felbegeerde username niet kunnen uitzoeken omdat die bezet is, kan je binnenkort deze dus overkopen. We vragen ons alleen wel af of van die service veel gebruik gemaakt gaat worden, want de prijs van het overkopen van een gebruikersnaam ligt op zo’n 50.000 dollar. Omgerekend zo’n 46.500 euro. Zelfs dan heb je niet de garantie dat de naam van jou is, want dan start je alleen de verkoop.

Inactieve gebruikers

Sinds kort is het de regel dat je elke maand een keer moet inloggen op het platform, zodat je account niet op non-actief wordt gezet. Wanneer je dus al jaren je account niet hebt gebruikt, is de kans groot dat jij je naam voorbij ziet komen op de marktplaats van ome Elon. Twitter is al langer op zoek naar manieren om die inactieve namen weer vrij te krijgen, maar dat is ze tot op heden nog niet gelukt. De kans is dus vrij klein dat jij over een tijdje de naam van Drake of de president van Amerika kan overkopen. Jammer.

 

Reageer op artikel:
Andermans Twitternaam overkopen? Dat kost je binnenkort een vermogen
Sluiten