TW Steel lanceert vette horloges ter ere van samenwerking met WRX-team GC Kompetition

Redactie 24 mei 2018 Entertainment

Een horloge is zo’n beetje het enige sieraad dat een man kan dragen, dus als er een nieuw tof exemplaar op de markt komt dan is onze interesse gewekt. Laat TW Steel nou net twee nieuwe superdikke special editions hebben gereleased ter ere van de samenwerking met World Rallycross Championship team GC Kompetition.

TW Steel wordt de Official Timekeeping Partner van het raceteam. GC Kompetition (GCK) is in handen van voormalig Dakar Rally coureur en wereldkampioen free skiing Guerlain Chicherit. Na jaren ervaring in verschillende disciplines in de racerij is hij nu zijn eigen team gestart. De Fransman is zowel coureur als manager van het team. In zijn spiksplinternieuwe Renault Megane RX met meer dan 600 pk gaat hij proberen eeuwige roem in deze zinderende raceklasse te vergaren.

GC Kompetition
Foto: GCKRX/McKlein

WRX

Mocht je niks weten van de World Rallycross Championship. Dit is het kampioenschap bestaande uit 12 races waarbij er wordt geracet op circuit met verschillende ondergronden. Het ene deel van het circuit blaas je over het asfalt, terwijl je twee bochten later over het gravel drift en met alle vier de wielen van de grond door de lucht vliegt. Zeer spectaculair kunnen wij je vertellen.

GC Kompetition
Foto: GCKRX/McKlein

Logisch dus dat TW Steel de spannende wereld van de WRX is ingedoken. Het Nederlandse horlogemerk is dol op dit soort samenwerkingen, zoals eerder al bleek via het toffe project The Son of Time, toen ze een custom bike en bijpassend horloge ontwierpen. Jordy Cobelens, opperbaas van TW Steel: “Dit is zo’n tof team en coureur, we zijn een match made in heaven. We hebben in het verleden samengewerkt met verschillende raceteams als Official Timekeeping Partner, maar om de World Rallycross Championsship in te duiken met een man als Guerlain Chicherit is een compleet nieuw opwindend level voor ons. De horloges zijn vet, gedurfd en eigenwijs. Precies wat je kan verwachten van TW Steel.”

Special Editions van TW Steel

Als Official Timing Partner van het GC Kompetition team introduceert TW Steel niet één maar twee Special Editions die met oranje en zwarte accenten het nieuwe team perfect vertegenwoordigen. Allebei de horloges zijn 48 mm breed, gemaakt van de beste materialen, waterbestendig tot een diepte van 100 meter en hebben ze het logo van GCK subtiel in de wijzerplaat staan. Beide horloges hebben een zwart-oranje kleurencombinatie, waarbij de eerste (TW981) meer oranje is dankzij de opvallend gekleurde binnenring, terwijl het tweede (TW 982) horloge meer zwart is met oranje accenten in het horloge.

TW981 – GCK Rallycross Edition (48mm)

TW Steel

TW982 – GCK Rallycross Edition (48mm)

 

TW Steel

Verder verschillen ze nog in gebruik van materialen. De eerst heeft een band van textiel, terwijl het tweede horloge het doet met een zwarte leren band, geïnspireerd door de racerij. Zoek nog een nieuw horloge of verjaardagscadeautje? De GCK Rallycross Special Editions zijn vanaf nu verkrijgbaar voor een prijs van €399 via twsteel.com.

In samenwerking met TW Steel

Reageer op artikel:
TW Steel lanceert vette horloges ter ere van samenwerking met WRX-team GC Kompetition
Sluiten