Dit gruwelijke superjacht is 115 meter aan extreme luxe

Redactie 20 mrt 2018 Machines

Er zijn jachten en er zijn jachten. De Tuhura is er eentje van de laatste categorie, want deze boot zal niet eens niet beschikbaar zijn voor de rijken. Alleen het topje van de berg der superrijken kunnen zich straks dit stukje extremiteit veroorloven. De makers van dit pareltje is het bedrijf Oceanco, wat ook dit superjacht maakte.

Niet bepaald ideaal om de Amsterdamse grachten mee onveilig te maken, maar gelukkig kun je ‘m straks wel gewoon aanmeren in Rotterdam naast de Erasmusbrug. Al zal de baai van Monaco wat meer voor de hand liggen.  Met zo’n 115 meter is ‘ie wel lekker lang. Prima dobbermateriaal voor op de oceaan. Daar heb je ook alle rust en luxe en is dit jacht perfect. “Our Tuhura is a simple idea”, vertelt Oceanco designer Igor Lobanov. “The thought was to take a natural shape similar to those seen in the earliest canoe-type craft and augment it multifold to a larger scale, using modern technology.”

Tempel

Laten we even een kijken nemen in de binnenkant van dit immense schip. Hoe het er aan de buitenkant uitziet, zoveel luxe heeft het ook te verbergen in het hart van het gevaarte. Het heeft een mooie rustige bronzen uitstraling. Heerlijk om zo’n dooie zondagmiddag even op te spicen met een paar modellen, champagne en kreeft. Er zit heel veel glas in het schip zodat er genoeg licht doorheen komt. Zo wordt de Tahura een rustgevend plekje midden op de wilde oceaan. De boot kan een maximale snelheid bereiken van 32 kilometer per uur. Geen gekke jetski taferelen dus. Dat heb je ook niet nodig, want het is de bedoeling dat je lekker tot rust komt in de Tahura. Natuurlijk zijn we allemaal nieuwsgierig naar de prijs. Die behoudt Oceanco nog even geheim. Misschien maar goed ook. Uiteraard is het allemaal nog een concept zoals je op de foto’s kan zien, maar we kunnen niet wachten tot dit schip gemaakt gaat worden.

Foto’s: Oceanco

Reageer op artikel:
Dit gruwelijke superjacht is 115 meter aan extreme luxe
Sluiten