Het 305 miljoen dollar kostende superjacht Nirvana is bizar luxe

Redactie 13 Sep 2017 Entertainment

Afgelopen weekend waren we een paar dagen in Barcelona. Beetje slenteren, beetje cervesa’s drinken, jamón ibérico snaaien, Messi een hattrick zien scoren, je kent het wel. Toen we aan het eind van La Rambla richting het strand van Barceloneta liepen, kwamen we langs de haven waar een indrukwekkend schip onze aandacht trok.

Aan wal lag de Nirvana rustig te dobberen. Een imposant superjacht dat in 2012 werd opgeleverd en 305 miljoen dollar heeft gekost. Behoorlijk indrukwekkend. Google leert ons dat het jacht een topsnelheid heeft van 19 knopen, wat neerkomt op 35 km/u. Je snorfiets met terugloopuitlaat gaat harder dan dit apparaat, maar op die snorfiets heb je geen ruimte voor 12 gasten en 27 bemanningsleden.

Nirvana
Het achterdek

Het schip is ontworpen door Sam Sorgiovanni en gebouwd door Oceanco. Het is een kleine 90 meter lang, heeft zes verschillende dekken, een fraaie glazen lift, drie verschillende jacuzzi’s/baden om in te spetteren, een bioscoop (met de keuze uit 3.600 films en een popcornmachine) en een uitgebreide fitnessruimte.

Dan zijn we er nog niet, want in totaal is er een VIP-suite en vier andere luxueuze cabines. Allemaal voorzien van regendouches en een vrijstaand bad. Oh, en een iPad waarmee waarmee je de lichten op standje romantisch kunt afstellen, de crew kan bellen dat je zin hebt in een zakje gezouten cashewnoten en films kan uitzoeken.

Nirvana
De bioscoopzaal

Andere interessante features is de garage op de boot. Die herbergt een 8,5 meter speedboat, zes jetski’s en vier waterscooters. Verder heb je ook allerlei watersportspullen zoals een duik equipment en wetsuits. Via een lobby die direct aan het water ligt, is er een soort van privé beachclub waar de jetski’s makkelijk aan en en af kunnen meren. Het moge duidelijk zijn: dit schip biedt mogelijkheden voor de ultieme vakantie met je twaalf beste vrienden. Wij zien een rondje Barcelona, Rome, Marseille en Ibiza wel zitten. Nu nog een gevulde spaarpot, want een weekje huren kost zo’n 900.000 euro.

Foto: yachtcharterfleet.com

Reageer op artikel:
Het 305 miljoen dollar kostende superjacht Nirvana is bizar luxe
Sluiten