Tudor komt met Black Bay horloge gericht op fietsers

Duikhorloges, racehorloges en zelfs vlieghorloges. Dat zijn termen die wij normaal gebruiken als wij het nieuwe uurwerk van een bepaald merk voor jullie uitlichten. Maar de term fietshorloge, nee, die kenden wij ook niet. Toch heeft Tudor, de kleine broer van Rolex, een lijn uitgebracht met horloges die verdacht veel op fietsers gericht lijkt te zijn.

Sterker nog, het lijkt er niet alleen op alsof de lijn op fietsers is gericht, het ís zo! Althans, dat doet de naam Pelagos FXD Chrono Cycling Edition wel vermoeden, toch? Een mooi horloge dat zelfs een aangepaste tachymeter heeft, hierover later meer.

Tudor

Eerst even een introductie, wie of wat is Tudor nou eigenlijk? Het Zwitserse merk Tudor is op de markt gebracht door Rolex, dit hebben ze gedaan om het vakmanschap van Rolex samen te laten komen met een betaalbare retailprijs. Laten we eerlijk zijn, een Rolex dragen is niet voor iedereen weggelegd. Toen was daar Tudor. Eerst was het merk bekend om zijn FXD-duikhorloges. Dit was een horlogelijn die helemaal aangepast was om aan de wensen van diepzeeduikers te voldoen. Waar de meeste horloges zo’n 100 meter waterdicht zijn, waren deze horloges soms wel tot 500 meter waterdicht.

Tudor

Tudor Pelagos FXD Chrono Cycling Edition

Een hele mond vol, dat kun je wel zeggen over het nieuwe horloge van de Zwitserse fabrikant. Volledig ingericht op fietsers. Al merk je dit niet in de eerste oogopslag. De mooie zwarte klok ziet er stijlvol uit en is allesbehalve zwaar in gewicht. Waar het stukje cycling naar voren komt is in de Tachymeterschaal. Een typische autovariant hiervan gaat van 500 naar 60 eenheden. Omdat je op de fiets natuurlijk nét wat minder hard gaat dan in een raceauto, heeft dit nieuwe fietshorloge een tachymeterschaal die van 20 naar 240 eenheden per uur gaat. Al vinden wij 240 kilometer per uur ook wel vrij snel voor een fiets.

Het nieuwe horloge van Tudor heeft geen gelimiteerde oplage en zal bij de release zo’n 4850 euro kosten.

Tudor
Reageer op artikel:
Tudor komt met Black Bay horloge gericht op fietsers
Sluiten