Tover je huis in no-time om van sneu hok tot chick magnet

Redactie 22 Aug 2017 Entertainment

De uitstraling van het gemiddelde Hollandse bachelorhuis kent twee uitersten: de ‘gezellig-he-mijn-moeder-heeft-me geholpen’-stijl en de ‘alles-uit-mijn-studententijd-doet-het-toch-nog-prima’-stijl. Maar wij hebben goed nieuws: je hoeft je ballen niet vakkundig te laten verwijderen voor een huis wat zowel ‘sophisticated’, ‘mannelijk’ als ‘potential love-nest’ uitwasemt. Hier drie belangrijke mind-sets waarmee je jouw sneue hok in no time omtovert tot chick magnet.

Feit 1: Mismatching is prima
Ten eerste: mismatching is prima. Sterker nog, we raden je aan om het te doen. Designer Suzanne Kazler zei ooit: “Een kamer moet bijeengebracht worden… niet gedecoreerd *kunstzinnige zucht*.”  A.k.a: je crib moet iets vertellen over wie je bent als vent, niet op welk seizoen je een retourtje IKEA hebt gedaan. Combineer items uit verschillende tijdsperioden en plaatsen, zoals een antieke chesterfield-sofa naast een moderne accentstoel. Heb je er ook nog een vet verhaal bij? Nog. Beter. The chicks will love it. Heb je ook gelijk iets om over te praten wanneer je haar o zo onschuldig uitnodigt om jou beter te leren kennen.

Feit 2: Sommige dingen zijn alleen voor de show
Als echte vent koop je waarschijnlijk vooral dingen die je van plan bent om te gebruiken. Supermooie eigenschap -behalve als het gaat om de inrichting van je huis. Zeker, je moet ergens kunnen zitten en een plek hebben om je koffiemok te zetten, maar je huis zou er onvolledig uitzien zonder een paar minder functionele objecten. Denk: sculpturale items zoals houten tribale figuren, vette wall-art of bijvoorbeeld een dierenschedel… Zelfs als die hele ‘vintage’ toestand niet echt jouw ding is raden we je aan om een paar verweerde en versleten items aan je interieur toe te voegen, waardoor je huis mannelijker en meer uitnodigend aanvoelt. Ga desnoods alsnog voor iets nuttigs, zoals bijvoorbeeld steigerhouten kasten  van 123steigerhout.nl of een industriële vitrinekast waar je wat reistrofeeën in neerzet (ook superhandig als conversation starter).

Feit 3: Alles draait om je bank en je tapijt
Een vloerkleed is een instant sfeermaker maar kost flink wat duiten, dus doe het niet af alsof je een deurmat koopt. Ga voor iets mannelijks. Denk: een oosters tapijt of een gespikkelde koeienhuid. Ben jij zo iemand die functie belangrijker vindt dan vorm? Je bank is één van die zeldzame gevallen waarbij dat helemaal oké is. Is je bank comfortabel maar ontbreekt hij stijl, gooi er dan een wollen kampeerlaken overheen, of koop wat kussens met Tribal-achtige prints erop.

Reageer op artikel:
Tover je huis in no-time om van sneu hok tot chick magnet
Sluiten